Prima Pagina Apple Infografic: Apple vs Microsoft – istoria tuturor produselor lansate de cele 2...

Infografic: Apple vs Microsoft – istoria tuturor produselor lansate de cele 2 companii

Cei de la Manolution au facut un infografic in care detaliaza istoria tuturor produselor lansate de catre Apple si Microsoft de la infiintarea companiei Apple si pana in prezent. Avem acolo listate cotele de piata pentru sistemele de operare ale fiecarei companii dar si valoarea actiunilor pentru fiecare an in parte si pentru fiecare lansare a unui produs nou. In momentul de fata Apple valoreaza mult mai mult decat Microsoft si genereaza profit mai mare degat compania din Redmond insa nu se stie pentru cat timp.

 • CostinVlad

  Interesant articol….

 • chiar marfa facut acest grafic… cum s-a intors un pic roata, aici ma refer la valoarea unei actiuni, sper doar ca si microsoft sa mai face ceva bun, gen windows xp, care in 2001 era bun, era un pas mare.

 • Adrian

  *To be pedantic, Microsoft still has a higher net profit margin than Apple: 32% vs. Apple’s 24%. But as SAI’s Matt Rosoff pointed out, 24% is “unbelievable and spectacular for a hardware company.” Microsoft’s 32% is good but not so unexpected because “software has a much lower cost of goods – once you’ve recovered your R&D investment, every sale is pure profit.”  And expect Apple’s quarterly profits to continue to beat Microsoft’s.

  Puteti citi tot articolul aici
  http://www.zdnet.com/blog/sybase/analysis-apple-beating-microsoft-in-profits-is-triumph-of-something-bigger-than-hardware-over-software/1136

  Articolul e interesant, caci se refera la batalia soft vs hard

 • cucubau

  O corectie mica, Steve Jobs a fost dat afara nu a demisionat de bunavoie, dar a fost chemat inapoi in mai putin de un an.Foarte interesanta e partea stanga a infograficului, merita vizionata cap-coada de cel putin 2 ori, e o lectie de cultura financiara perfecta pentru profitorii de valori ale actiunilor.

 • ch3c

  nu vreau sa fiu gica contra,dar voi credeti cumva ca asta este realitatea????De cand ma stiu eu si de cand tot ne da noua media tot felul de stiri si anume de prin 1990,in fiecare an averea lui Bill Gates este estimata la 55 miliarde de $$$,bai frate de 21 de ani ea este mereu la aceasi suma,voi credeti asa ceva,numai de cand s-a lansat windows 7 microsoft a vandut peste 350 de milioane de licente,170 de milioane de licente winows vista,si nici una nu a fost mai ieftina de 100$,windows xp a fost vandut in peste 1 miliard de exemplare,sa nu mai punem pachetele office care costa mii de $$ si sau vandut in zeci de milioane,plus miliarde de licente windows 98 si 95,toate astea insumate ajung la cifre colosale,dar noua ne este aratat de zeci de ani aceasi cifra,asa ca nu cred nimic….

 • Ady

  Pai nu te pune nimeni sa crezi…
  Indiferent de ce ar arata graificele, nu ne afectează in niciun fel, chill 🙂

 • Val

  @ ch3c…. Raspunsul e foarte simplu… Bill Gates a investit foarte multi bani in Fundatia lui, probabil ca ar fi si azi cel mai bogat, dar el baga foarte muti ani in aceasta fundatie! Am citit candva ca ar baga undeva la un miliard de $ anual in aceasta fundatie!