iPhone mid-end de 350$ destinat utilizatorilor de cartele prepay – previziunea unui analist american

Un analist de la Deutsche Bank face o previziune in legatura cu posibila conferinta Apple din septembrie in care ar trebui sa vedem prezentat noul iPhone 5. Analistul american sustine ca Apple ar putea lansa un terminal iPhone 4S si un terminal iPhone 5, primul fiind o versiune mid-end pe care el o pretuieste la doar 350 $. Acest terminal mid-end ar putea arata precum un iPod Touch insa ar avea desigur un chip radio care ii va aduce functia de telefonie. Noul model de iPhone ar urma sa fie vandut decodat dar si fara necesitatea incheierii unui contract si ar putea creste substantial vanzarile companiei Apple.

Intreaga teorie se bazeaza pe faptul ca in lume exista in jur de 1.5 miliarde de utilizatori de telefoane mobile si doua treimi dintre acestia folosesc o cartela prepay. Pentru piata prepay Apple nu are nici o oferta iar acest terminal iPhone mai ieftin ar fi ideal pentru cei care doresc doar o cartela si nu un abonament. Analistul american sustine ca Apple ar putea creste cota de piata detinuta de iPhone in segmentul prepay prin lansarea acestui dispozitiv insa deocamdata totul se rezuma doar la previziunile unui analist american.

Pe langa acest dispozitiv de 350$ Apple ar trebui sa lanseze un nou model high-end al iPhone care va fi vandut decodat si va avea un pret de pornire de 650$.

It’s time for a mid-range iPhone. Apple shipped (about 87 million) units over the past 2 years which suggests it has reached only 6% penetration of its current addressable subscribers. Looking forward, we believe Apple has room to run both in terms of greater market penetration as well as incremental carrier additions going forward. Using this framework, we believe an 8GB iPod touch with an RF module could be priced ~$350 (unlocked without a contract) and still generate healthy manufacturing margins of ~53%.