Samsung cere Comisiei Internationale pentru Comert blocarea importurilor de iDevice-uri

Astazi Samsung a introdus o cerere la comisia internationala pentru comert in care sustine ca importurile de iDevice-uri ar trebui sa fie interzise la nivel global. Cererea celor de la Samsung nu este deloc surprinzatoare avand in vedere ca Apple a introdus una similar intr-o instanta americana unde cerea doar blocarea vanzarii produselor Samsung in SUA. Cererea celor de la Samsung va fi analizata de comisia internationala pentru comert si o decizie ar putea fi luata peste abia 16 – 18 luni deci vom avea si iPhone 6/ Samsung Galaxy S 4 pana atunci.

The combination of the accused products and the defendant means that Samsung is asking for an import banagainst the iPhone, iPad and iPod. If the ITC agrees to investigate such a complaint (which is pretty certain to happen here), a final decision is reached within 16 to 18 months.

Razboiul dintre cele 2 companii devince din ce in ce mai interesant dar desigur ca acest gen de cereri nu vor afecta in nici un fel vanzarile Samsung sau Apple. Din pacate o colaborare care dureaza de ani de zile se va termina in curand deoarece este greu de crezut ca 2 parteneri pot lucra in bune conditii avand in vedere ca au procese in instante si se ameninta cu diverse cereri la agentii internationale.

21 COMENTARII

  1. Prăpădiții de imitatori asiatici au doar tupeu, și atât … poate-poate așa se mai fac și ei cunoscuți, mai scrie lumea de ei. Pentru că imediat ce le va fi plecat “sursa de inspirație” din fabrică pentru a-și procura piesele din altă parte, se va duce încet-încet și succesul nemeritat al asiaticilor.

  2. @Tim: Da, Apple este clientul lor cel mai important și au de pierdut dacă Apple pleacă, însă pentru Apple Samsung nu este cel mai important furnizor și n-are nicio problemă să-l înlocuiască cu un alt furnizor, după cum este deja pe cale să o facă – vezi comentariile nr. 1 și 2 de mai sus.

  3. Tigris nu te ingrijora pt Samsung. Au zeci de mii de produse in portofoliu, si mult mai multi clienti. Apple nu produce decat soft. Tot hardware-ul e produs de asiaticii pe care ii hulesti atat.
    Si portofoliul lor e vai de el – doua telefoane si trei calculatoare.

  4. @tigris, iar incepi sa-ti arati aroganta, infatuarea si ignoranta: “Prăpădiții de imitatori asiatici au doar tupeu”, tupeu ai tu sa judeci o intreaga natie, chiar 2 natii (coreeni+ chinezi) de unde iti vin tie pe tava atata tehnologie (inclusiv iphone-ul), in timp ce banii tai si ai multora se polarizeaza in conturile apple, mai putin pt asiatici, romani sau alti “prapaditi”.

    cata lipsa de bun simt si permisibilitate (din partea lui @zaone) sa repeti la nesfarsit – ca o moara stricata – ca asiaticii sunt imitatori, prapaditi, etc.

    tu nu ai, totusi, putina rusine?

  5. Idioti! vb aia cand cei doi se cearta si-o ia in freza windows-ul 7! :)) Ar fi ideal sa bage iOS-ul pe samsung galaxy si sa vedeti dracie…!

  6. @guest: Da, Samsung schimbă gama de produse ca pe batiste, tipic pentru producătorii asiatici. Iar despre portofoliul de produse al Apple ai demonstrat că nu știi nimic, te faci de râs. Apoi, ideea că Apple ar fi un fel de MS este absolut stranie … poate n-ai aflat că Apple își proiectează configurațiile și subansamblele de pe produsele sale, ba chiar dezvoltă tot felul de tehnologii (de ex. FireWire, părți din Thunderbolt, multitouch, Unibody, etc.), vezi numai câte brevete ale Apple sunt descrise pe iDevice.ro, odată la câteva zile apare ceva. Asiaticii doar furnizează piese și asamblează produsul finit după proiectele și sub supravegherea Apple (contribuie cu mâna de lucru).

    Iar cota de piață nu are nicio legătură cu “zile negre”, deoarece vânzările Apple cresc continuu, trimestru după trimestru, iar profitul și ceilalți indicatori sunt de asemenea în creștere. Nu strică să te mai informezi nițel, până mai comentezi.

  7. @glm: Măi eruditule, în Asia nu trăiesc doar 2 nații – sigur ai reușit să termini liceul? 🙂

    Iar eu nu m-am referit la nații, ci la anumiți producători din acea zonă, cum ar fi cel despre care se face vorbire în articol. Sau tu chiar credeai că fiecare fabrică este o nație?! Hai că ești haios, mai ales cu diatribele prost țintite din comentarii! LOL! 😀

  8. tigris Amarat si incapabil mintal esti tu daca poti sa spui despre un gigant ca Samsung ca sunt amarati si imitatori.Samsung este una dintre cele mai mari companii din lume cu sute de produse si cifre de afaceri colosale,produsele lor sunt din marca premium.Te-ai uitat si tu la vreun led tv din seria D sau chiar seria C?Asa ca pentru cultura ta generala,uitate cat de amarati sunt astia de la samsung,si ce or sa mai planga ei ca nu mai face suruburi pentru iphoneul tau…

    Consolidated revenue is the sum of the revenues perceived by the company and the revenues from its subsidiaries all together. In FY 2009, Samsung Group had a revenue of 220 trillion KRW ($172.5 billion), financial results are based on parent companies. They also do not contain the revenues of overseas subsidiaries, and no one knows about real revenues

  9. flacai?!? acesta este un site despre una din pasiuni ale lumii in care traim. (produsele apple)

    multi dintre voi sunteti atehnici si aveti iPhone pt ca e cul (presupun)

    Tigris si Domnul Avocat sunt 2 baieti care au ceva de spus, pertinent. (poate iesim la o bere)

    De ce nu sunteti in stare sa comentati pe baza subiectului propus de zaone in topic?

    De ce trebuie sa comentati voi un alt comentariu, sa criticati, se vede inteligenta multora in

    comentarile postate.

    Mergeti mai departe pe site-urile de afara sa vedeti intr-o tara civilizata cum cititorii unui site se

    respecta intre ei.

  10. Tigris, afirmatia cu doua telefoane si trei computere era o metafora. Dar se vede ca nu reusesti sa intelegi esenta – Apple nu o sa ajunga niciodata la capacitatea tehnologica si de creativitate a lui Samsung. Esti incorigibil !

  11. in “portofoliul” samsung ar mai trebui sa apara un autoturism.. in rest le au pe toate .. ganditi copilasi doi in unu e doar margarina si dero

  12. Samsung si Apple sunt 2 companii bune care fac o gramada de banuti de pe urma colaborarilor dintre ele si de pe urma pasiunilor noastre, noi ne luptam inca intre noi si le ridicam in slavi , ba unul Apple ba altul Samsung, si ….?
    Tot trebuie sa le platim la amandoi la fel de mult ca si inainte indiferent de Marketshare-ul oricaruia dintre ei… Pe faza cu respectul ce sa zIc ?Nu e chiar asa. Fiecare isi spune parerea indiferent de tonul folosit .

  13. @tigris se vede ce mari proleme ai de a intelege ce scriu, tie trebuie sa ti se deseneze ca sa pricepi. asa cum tu zici “asiatici imitatori” se intelege ca toti coreenii sunt asa, tu generalizezi, iar eu cand zic de cele doua natii, se intelege ca vorbesc de 2 giganti in productia de electronica, nu ma refer la toata asia mai mongolule…,dar ai mai folosit un prilej necontorizat de zaone de a ma jigni gratuit.
    in ce priveste diatribele mele, au de unde sa vina si au si tinte multe, nu e ca in cazul tau cand nu spui nimic de la tine din cap sau atunci cand o faci urla ura si rasismul din tine, improscand cu jigniri fara obiect pe toti care nu-ti canta in struna.

  14. @ch3c: Măi omule, Apple este a doua cea mai valoroasă companie a lumii, are cash aproape cât să cumpere Samsung cu totul. Despre TV de la Samsung nu știu (tehnologia LED oricum mi se pare încă nefinalizată atâta timp cât trebuie să trag draperiile dacă vreau să văd ceva la televizor), dar la telefoane numai premium nu sunt plasticele alea de SGS (să nu mai vorbim de restul pocnitorilor mai ieftine pe care le au în ofertă).

    @guest: Ce “capacitate tehnologică și de creativitate” la Samsung? Vorbim despre compania care a schimbat până și iconițele default din Android cu niște copii ale acelora din iOS, pentru a produce un telefon cât mai asemănător cu iPhone, și care, după apariția iPad 2, a amânat lansarea noului Galaxy Tab pentru a-l redesena, astfel încât să semene cu iPad 2?! Pe ăștia îi compari cu Apple, care a creat piețe noi cu produsele sale și alte piețe le-a schimbat profund și definitiv? Mă faci să râd …

  15. @glm: Exagerările rasiste le faci tu, aici vorbeam de Apple și Samsung (nu toți divaghează off-topic ca tine cu aproape fiecare post) și în acest context e clar cine sunt imitatorii asiatici. Sau credeai cumva că suntem pe un site de geopolitică? Dacă da, cum de nu-i incluzi și pe japonezi în categoria producătorilor asiatici? Sau pe indieni? Și în acest caz faci mai multe discriminări (nejustificate) decât am avut eu vreodată de gând să fac.