Iata cat valoreaza fiecare posesor de iDevice/Mac pentru Apple

7

In momentul de fata peste 200 de milioane de iDevice-uri sunt active si sunt utilizate zilnic de catre sute de milioane de persoane de pe glob. Pe langa posesorii de iDevice-uri exista si 54 de milioane de posesori de Mac-uri iar Horace Dediu de la Asymco a facut un simplu calcul pentru a vedea cat anume valoreaza un posesor de iDevice/Mac pentru Apple. Estimand ca sunt 180 de milioane de posesori de iDevices si 200 de milioane de terminale active vandute in 4 ani, Dediu sustine ca durata de viata a unui iDevice este de 3.5 ani iar in medie fiecare posesor de iDevice a generat venituri de 150$ anual pentru Apple.

During the last WWDC Apple revealed that there were 54 million active Mac users. If we look at the history of the product we can see that it took about 5.5 years to sell 54 million Macs. If we assume therefore that the average lifetime of a Mac is 5.5 years and knowing that Mac sales generated revenues of about $73.8 billion then we can estimate the average revenues/year/mac user: $250.

Repeating the exercise with 180 million current iOS users who purchased about 200 million iOS devices and assuming a life span of 3.5 years gives the average revenue/year/iOS user of about $150.

Aplicand aceeasi logica la cele 54 de milioane de Mac-uri cu o durata de viata de 5.5 ani, Dediu sustine ca fiecare posesor de Mac genereaza venituri de 250$ anual pentru Apple. Vorbim desigur despre cifre recurente insa Dediu sustine ca loialitatea conteaza foarte mult si daca aceste cifre vor creste atunci peste cativa ani Apple va ajunge sa genereze venituri de 100 de miliarde de dolari anul numai de la utilizatorii acestor 2 produse. Probabil peste inca 4 ani vor fi 500 de milioane de posesori de iDevice-uri si 100 de milioane de posesori de Mac-uri iar Apple se va apropia de o capitalizare bursiera de 500 de miliarde de dolari.