Prima Pagina aplicatii De ce iti cere Apple date confidentiale pentru a te inregistra ca...

De ce iti cere Apple date confidentiale pentru a te inregistra ca dezvoltator de aplicatii

Gandindu-ma ca intr-o zi imi voi face curaj si ma voi apuca sa invat tainele dezvoltarii aplicatiilor pentru iOS, am accesat entuziasmat site-ul Apple dedicat dezvoltatorilor de aplicatii pentru iOS. Mi-am facut acolo un cont gratuit, am gasit pagina unde trebuie completate datele pentru achizitionarea unui cont de 99$ anual care imi permite sa public aplicatii in App Store, am completat formularele cu toate datele mele si am ajuns in punctul unde trebuia sa finalizez procesul. Spre surprinderea mea Apple nu mi-a cerut(bucuroasa ca sunt indeajuns de curajos sa cheltui 99$ pe un cont care probabil nu imi va folosi la nimic) datele cardului direct in pagina de pe site ci m-a pus sa completez un formular pe care ar trebui sa il trimit prin fax la Cupertino.

Studiez formularul(in timp ce ma intrebam la cine sa apelez pentru a imi trimite un fax cu datele personale la Apple) si ajung la partea in care Apple cere niste date care din punctul meu de vedere nu ar trebui trimise prin fax nimanui. Apple cere dezvoltatorilor romani sa trimita prin fax datele urmatoare: numarul cardului, data la care expira, tipul cardului, codul CVV2, numele trecut pe card si semnatura utilizatorului. Primele 4 date pot fi folosite ORICAND si de ORICINE pentru a face achizitii online folosind cardul vostru si daca nu aveti internet banking la banca voastra atunci nu veti afla nimic decat atunci cand gasiti cardul gol.

Acum eu stiu ca Apple are o politica de confidentialitate foarte stricta and all that dar cati oameni sunt dispusi sa trimita un fax cu datele cardului pe care primesc salariul sau pe care au economiile? Inteleg ca e nevoie de acele date pentru a procesa plata insa cred ca o plata facuta prin site-ul Apple ar fi mult mai sigura pentru utilizatorul care prin acest fax isi expune in mod voit datele catre oricine. Acest pas m-a oprit din a imi face un cont de dezvoltator la Apple si nici nu ma gandesc sa imi fac un cont prea curand adaca Apple mentine aceeasi politica proasta.

Ratiunea din spatele trimiterii acestui fax este foarte simplu explicata pe site-ul celor de la Apple. Traiesti intr-o tara care nu are magazin online Apple sau nu ofera produse dedicate dezvoltatorilor spre achizitie deci trebuie sa trimiti faxul asta cu datele tale confidentiale. So, pana una alta contul de developer la Apple va mai astepta.

Your country either does not have an Apple Online Store or does not offer Apple Developer Products for online purchase. To complete the purchase of your program, you will need to complete and fax the Purchase Form below.

LIKE
Articolul anteriorApple cere interzicerea vanzarii a 4 terminale Samsung in SUA
Urmatorul articolPhotoforge 2 este disponibila acum si pe iPad