Samsung renunta la unul dintre procesele intentate impotriva companiei Apple

3

In luna aprilie Apple a actionat in judecata compania Samsung acuzand-o ca a incalcat brevete de inventie ale Apple in dezvoltarea anumitor produse din seria Galaxy S si nu numai. Samsung a raspuns prin intentarea unui alt proces in care acuza Apple ca ar fi copiat anumite produse ale Samsung atunci cand a facut iDevice-urile sale. Apple a cerut unei instante acces la prototipurile catorva produse din Seria Galaxy S, Samsung a facut acelasi lucru iar acum Samsung a decis sa renunte la procesele impotriva Apple. Pe data de 30 iunie Samsung a retras de pe rolul instaltelor americane cateva procese pe care le-a intentat companiei Apple in lunile acestea insa compania va continua sa se apere in procesele intentate de catre Apple.

Samsung Electronics Co. dropped a patent-infringement suit against Apple Inc. (AAPL), filed at a U.S. federal court in April in response to allegations its Galaxy products copied the iPhone and iPad.

Samsung Electronics dropped the suit on June 30 “to streamline the legal proceedings,” Nam Ki Yung, a spokesman for the Suwon, South Korea-based company, said today in a telephone interview. Samsung will continue to defend its patent rights through a counter-claim in an earlier suit Apple filed at the same court in San Jose, California, he said.

Samsung a retras doar un prices pe care il avea intentat in SUA, celelalte din Coreea de Sud, Japonia, Germania sau Marea Britanie raman pe rolul instantelor si cele 2 companii vor avea foarte multe infatisari in care vor trebui sa isi sustina cererile. Samsung a ales sa renunte la procesul din SUA pentru a expedia judecarea unui proces mai vechi intentat companiei Apple tot pentru incalcarea unor brevete de inventie deci in final compania nu a renuntat la ceva important. Cele 2 companii, desi partenere, se judeca in mai multe tari si probabil totul se va sfarsi cu o intelegere si o suma foarte mare de bani platita de una dintre ele.