Prima Pagina Noutati Pana in 2015 UE doreste sa elimine costurile apelurilor facute in roaming

Pana in 2015 UE doreste sa elimine costurile apelurilor facute in roaming

Desi in ultimii ani UE a reusit sa reduca pretul apelurilor telefonice efectuate in roaming, se pare ca existenta acestui gen de tarifare reprezinta o problema pentru oficialii europeni. Viviane Reding, comisarul european pentru justitie, drepturi fundamentale si cetatenie, doreste ca pana in anul 2015 sa anuleze costurile apelurilor efectuate in roaming. Practic termenul roaming nu va mai exista deoarece toate apelurile facute de un cetatean al UE in interiorul UE vor fi considerate a fi apeluri facute in tara unde are abonamentul de telefonie si vor fi taxate in consecinta.

Desi O2, Vodafone, Orange si T-Mobile au incercat sa blocheze proiectul UE, Curtea Europeana de Justitie le-a respins cazul si se pare ca in curand vom putea efectua apeluri oriunde in UE la preturi identice, cu cele percepute in cazul efectuarii apelurilor in tara. Procesul va fi lung insa daca va fi finalizat va reduce profitul marilor operatori de telefonie mobila insa va bucura foarte multi oameni. Proiectul se limiteaza deocamdata doar la apelurile voce insa probabil in viitor costurile folosirii internetului in roaming vor fi eliminate.

 • giginson

  De cand astepta …

 • Marean Careste

  Daca mai exista UE in 2015, deja Germania isi tipareste Marcile.

 • Zduffy

  Si daca intram in zona $ nu € :))

 • Liviu Mica

  Ceva de bun augur. Dar cu o floare nu se face primavara. Suntem constienti ca se vrea ceea ce s-a reusit in SUA acum cativa anisori. (daca aveai in florida abonament si plecai in cOlorado la ski erai pe roaming…..)
  … Usor usor se face si in europa.

 • mi se pare cat se poate de normal si firesc

 • Claudiu daniel

  Nu e o idee rea dar sa nu ne facem inca prea multe iluzii! Apropo din cate stiu in State si Canada te taxeaza si pe tine la primirea unui apel! Siiiii vor si ai nostrii ca brazii sa introduca acest mod de tarifare(care se pare ca in continentul Nord American min e muuuuult mai ieftin….datorita acestui mod)!!Oricum in Europa nu inteleg de ce dar toate sunt mai scumpe de la convorbiri,masini,combustibil etc.fata de Nord America!!! Yo flipo!