Apple ar putea incasa 13 miliarde de dolari din iTunes in 2013

App Store-ul este in momentul de fata cel mai mare magazin de aplicatii din lume insa este si cel mai mare magazin virtual de muzica din SUA. Apple castiga miliarde de dolari anual prin intermediul iTunes insa pana in anul 2013 veniturile generate de catre acest magazin virtual ar putea ajunge la 13 miliarde de dolari. Se estimeaza ca veniturile din iTunes vor creste cu aproximativ 40% anual in urmatorii 3 ani pentru ca in anul 2013 sa atinga aceasta fabuloasa valoare. Pentru o companie ca Apple 13 miliarde de dolari reprezinta jumatate din venitul unu sfert fiscal insa pentru restul competitorilor repezinta un record greu de doborat.

Our research with students indicates that they would rather have books on iPad vs. Kindle.

In terms of usability of iBook vs. Kindle application on iPad – on a scale of 10, iBook is probably 8 and Kindle application on iPad is probably 5 – Kindle application lacks the finish and crispness of an iBook.

Pe langa aplicatii si muzica, Apple vinde carti si inchiriaza filme, domenii in care americanii au devenit din ce in ce mai interesati in ultima perioada. Desigur ca iDevice-urile au un rol foarte important in aceasta dezvoltare dar trebuie mentionat faptul ca doar App Store-ul este disponibil aproape oriunde pe glob. Cat va castiga Apple in 2013 vom vedea abia atunci, pana una alta pe 19 iulie compania va prezenta rezultatele financiare pentru Q2 2011.