Prima Pagina Apple Apple filtreaza anumite emailuri trimise prin MobileMe

Apple filtreaza anumite emailuri trimise prin MobileMe

Folosesti MobileMe pentru a trimite emailuri? Daca da atunci poate ar fi bine sa stii ca Apple filtreaza anumite emailuri trimise din interfata web a acestui serviciu. Aparent anumite emailuri care contin texte cu mesaj politic, cu spam ori cu alt gen de continut ofensator nu sunt trimise catre destinatari ci intra in filtrul de spam al Apple. Aceasta situatie este intalnita doar in cazul folosirii interfatei web pentru trimis emailuri dar nu si in cazul aplicatiei mail din Mac OS X care trimite emailurile fara probleme.

The authoritarian Governments in Syria, Greece, Saudi Arabia and Yemen continue to oppress and massacre their own citizens. Their manipulative and combative attempts at controlling the media and their citizens are unethical and illegal. They continue to oppress its own citizens through beatings, harassment, jailing and killings.
Stop the oppression of innocent Arab People!!!
Take a stand against Authoritarian Oppressive Regimes!
Equal Rights to all people!

Cei de la cultofmac au incercat sa trimita un email cu mesajul de mai sus catre 3 adrese de email diferite insa interfata web a MobileMe a refuzat sa trimita mesajul. Ei au facut mai multe teste si au descoperit ca emailuri cu alte texte normale ajungeau fara probleme la destinatari insa cele cu textul de mai sus nu ajungeau nicaieri. Ei nu sunt singurii care au descoperit aceasta problema deoarece un american incercase sa trimita mesajul intai catre anumiti prieteni dar a constatat ca este filtrat continutul de catre Apple.

Daca Apple filtreaza continutul fara a atentiona utilizatorii atunci exista o problema destul de mare avand in vedere ca se limiteaza drepturile clientilor de a trimite mesaje oricui. Pana una alta acestea sunt doar zvonuri insa probabil Apple va modifica sistemul inainte ca altii sa apuce sa confirme problema.

UPDATE: Ca prin minune Apple a raspuns printr-un purtator de cuvand si a recunoscut ca filtreaza automat spamul.

We want to make clear that Apple is not blocking MobileMe email due to political content,” Apple spokesperson Trudy Muller said in an official statement. “Occasionally, MobileMe’s automated spam filters may block legitimate user emails by mistake. If a customer feels that a legitimate email of theirs was blocked this way, we encourage them to get in touch and report the issue to MobileMe support.

 • Tigris Regalis

  LOL, ce treabă are guvernul din Grecia cu oprimarea arabilor inocenți? O nouă “lecție” de geografie americană!

  Filtrarea mesajelor pe ‘net este o problemă? Păi nu are și iDevice.ro filtru la mesaje, care cenzurează până și cuvinte inofensive precum cuvântul “popul*r”?

 • Ma platesti pentru a comenta? Daca nu atnci intelegi de ce unele injuraturi trebuie cenzurate. Btw, open that cartboard box.

 • Tigris Regalis

  Waddaya say? Că nu prea înțeleg … o fi de la ora târzie … 😐

  Iar cuvântul de mai sus nu este niciodată utilizabil ca înjurătură … Partea amuzantă este că acesta este cenzurat, însă tot felul de exprimări argotice nu sunt detectate și mesajele respective trebuie moderate manual. Ceea ce nu întotdeauna se întâmplă, văd asta pe pielea mea – de tigru vărgat 🙂 – pentru că aproape nu e zi în care să nu fiu ocărât în toate felurile pe acest blog, de adunătura de trolli care a devenit din ce în ce mai abundentă pe acest site.

 • DomnulAvocat

  Scuze de offtopic ! Dar ca Si Apple Cu mobile me asa ar trebui filtrati toți cei care lăsa commenturi in afara subiectului :)! S-a umplut site-ul de trolli sincer !

 • Nonemo

  Ha! Ha!
  Acum inteleg eu de ce au grecii atatea probleme in ultima vreme!
  Arabii erau de vina!… E normal atunci sa se apuce sa-i fugareasca pe bietii necrestini!
  Noroc cu americanii, ca mi-au facut lumina in aceasta problema.
  Dar e vorba de Grecia aia vecina cu India, nu?
  🙂