Apple breveteaza un nou sistem de partajare a fisierelor folosind gesturi

Apple ia in serios temernul “post PC era” si iCloud va fi doar inceputul. Compania a inregistrat un brevet de inventie in care descrie metode de partajare a fisierelor intre iDevice-uri folosind o tehnologie noua. Probabil ati vazut deja metode de a trimite fisiere de pe un dispozitiv pe altul folosind un simplu swype, ei bine cam asa ceva doreste sa faca si Apple. Brevetul de inventie descrie gesturi facute de utilizatori care ar transfera fisiere intre 2 iDevice-uri foarte simplu si usor. Practic alegem un fisier, facem un swype pana la marginea ecranului iar acel fisier este automat trimis catre un iDevice compatibil cu aceeasi tehnologie dezvoltata de catre Apple.

Apple’s solution begins by stating that a user could make an intuitive, physical gesture with a first device, which could then be detected by one or more onboard motion sensors. The detected motion triggers an animation having a “physics metaphor,” where the object appears to react to forces in a real world, physical environment.

Un sistem asemanator exista deja in WebOS si permite utilizatorilor sa trimita pagini web de pe un dispozitiv pe altul folosind un simplu gest. Daca Apple va implementa asa ceva pe iDevice-uri imaginati-va ca ati putea trimite cam aceleasi lucruri: pagini web, contacte, poze, filme, dar nu si aplicatii sau muzica pentru ca Apple nu va permite acest lucru. Un asemenea sistem ar fi mai mult decat binevenit si probabil ar putea fi implementat folosind tehnologia Wi-Fi Direct™ insa cred ca Apple ne va lasa sa mai asteptam cativa ani pana va permite acest lucru.