Prima Pagina Apple Apple breveteaza un nou sistem de partajare a fisierelor folosind gesturi

Apple breveteaza un nou sistem de partajare a fisierelor folosind gesturi

Apple ia in serios temernul “post PC era” si iCloud va fi doar inceputul. Compania a inregistrat un brevet de inventie in care descrie metode de partajare a fisierelor intre iDevice-uri folosind o tehnologie noua. Probabil ati vazut deja metode de a trimite fisiere de pe un dispozitiv pe altul folosind un simplu swype, ei bine cam asa ceva doreste sa faca si Apple. Brevetul de inventie descrie gesturi facute de utilizatori care ar transfera fisiere intre 2 iDevice-uri foarte simplu si usor. Practic alegem un fisier, facem un swype pana la marginea ecranului iar acel fisier este automat trimis catre un iDevice compatibil cu aceeasi tehnologie dezvoltata de catre Apple.

Apple’s solution begins by stating that a user could make an intuitive, physical gesture with a first device, which could then be detected by one or more onboard motion sensors. The detected motion triggers an animation having a “physics metaphor,” where the object appears to react to forces in a real world, physical environment.

Un sistem asemanator exista deja in WebOS si permite utilizatorilor sa trimita pagini web de pe un dispozitiv pe altul folosind un simplu gest. Daca Apple va implementa asa ceva pe iDevice-uri imaginati-va ca ati putea trimite cam aceleasi lucruri: pagini web, contacte, poze, filme, dar nu si aplicatii sau muzica pentru ca Apple nu va permite acest lucru. Un asemenea sistem ar fi mai mult decat binevenit si probabil ar putea fi implementat folosind tehnologia Wi-Fi Direct™ insa cred ca Apple ne va lasa sa mai asteptam cativa ani pana va permite acest lucru.

  • Chitzy

    O technologie de genul avea Microsoft in Touch Table daca va mai amintiti. Punea un aparat foto pe masa respectiva, iar aceasta scotea instant pe display fotografiile din aparat. Iar printr-un simplu swype trimiteai pozele pe un alt device care din cate vazusem eu in filmulet era un telefon sau altceva de genul. Deci nu e chiar atat de noua ideea, ci de cativa ani si acum Apple “Inoveaza” iar ceva…

  • Inoveaza pentru iOS :)) Tehnologia este folosita si de WebOS, dupa cum am zis, insa cand ajunge in iDevices o recunoaste lumea pentru ca asa stau lucrurile acum.

  • Chitzy

    Oricum veche ne veche o sa iasa pe piata cu mare tam tam…de parca ar fi gandit ei ceva din toata treaba. Sa traiasca Microsoft care a adus atatea chestii pe piata si in comparatie cu ceilalti gen Apple (care te obliga la fiecare update de soft sa-ti schimbi device-ul) s-au potolit si fac acum softuri mai bune compatibile pe orice system mai saracacios 😛 apple este abea la inceput de drum din punctul asta de vedere si o sa invete ca si microsoft sa se potoleasca la a mai forta lumea sa faca nu numai update de soft ci si de device in sine…