Prima Pagina accesorii iOS 5 beta responsabil pentru arderea unui cablu USB?

iOS 5 beta responsabil pentru arderea unui cablu USB?

Un dezvoltator si-a pus astazi linistit iPhone-ul la incarcat numai pentru a constata ca un foc a izbucnit la capatul care se introduce in terminalul iPhone. Se pare ca acest cablul a luat foc din senin si a ars putin daca este sa ne ghidam dupa poza de mai sus insa dezvoltatorul incearca sa dea vina pe iOS 5? El a publicat poza pe Twitter si a scris ca acel cablu de incarcare conectat la iPhone 4 cu iOS 5 instalat a luat foc din senin. iOS 5 cauzeaza multe probleme, mie iTunes mi-a blocat un iPhone in incearcarea de a face update la iOS 5 insa nu cred ca acest accident are vreo legatura cu sistemul de operare.

Nu este prima oara cand se intampla asemenea lucruri si cu siguranta nu este ultima dar a da vina pe software este putin cam precipitat, chiar daca vorbim despre o versiune beta a iOS. Exista destule posibile explicatii pentru o asemenea problema insa sistemul de operare este undeva pe la sfarsitul listei. Oricare ar fi cauza, aveti grija cu ce va incarcati terminalele deoarece cablurile care nu sunt originale cauzeaza probleme.

 • CalinC

  ma gindesc ca o fi facut vreun scurt,ceva,cea ce pare e de ordin fizic…si asa cum spui cablul sa fie un fake….atentie la neatentie

 • kinder

  daca nu folosesti accesorii originale asta patesti.. invatatura de minte..

 • paul adrian

  nu are nimic softul cu acest cablu.a fost o defectiune in acel cablu.a facut scurt.

 • Bose

  E imposibil, oricat de mult s-ar incinge terminalul e imposibil sa se topeasca plasticul acela .

  Intai s-ar topi terminalul, dupa care cablul si dupa care casa probabil .

 • CalinC

  dar sint curioscea ce a incarcat tipul cum se prezinta…:)))..sper ca nu l-a prajit….;))

 • Daca software-ul ar genera daune fizice aparatelor, deja existau virusi de acest fel pe calculatoare. O eroare de software NU poate genera daune HARDware. Singurul virus care a produs daune fizice a fost cel ce a atacat sistemul nuclear iranian( fizice la aparatele industriale, nu hardware la PC-urile ce le dirijau )

 • CalinC

  si flood-urile,bine aici nu e cazul,dar si alea produc pagube in pc-uri….

 • amber099

  la aceste cabluri, fie si originale, e o mica problema, la capete, unde se uneste firul cu mufa, mereu se rasucesc pana se desprinde acel plastic, si in final se rup si firele din interior. ele ar fi trebuit sa aiba o oarecare ranforsare in acel loc, cam ca la majoritatea cablurilor, acele “creste” de plastic, care opresc cablul in a se rasuci

 • Bogdan

  asta e vrajeala incarcarea pe usb nu prea depaseste 1Ah maxim si chiar daca ar fi in scurt un cablu de iphone original nu are cum sa ia foc, o panarama chinezeasca de cablu de 1dolar cu transport cu to va lua foc doar daca te vei uita la el sau daca il vei pune la soare:) De vina ar putea fi softwareul? Niciodata (doar daca bubuie bateria) cablul sa ia foc nici in cele mai frumoase vise sadice ale oricarui programator din lumea asta :))

 • dream

  Eu am patit cu un cablu neoriginal, nou nout, cand am conectat iphone`ul s-a incalzit instant si am avut reflexul rapid de a scoate mufa. De atunci am probleme cu el, prima data cu sunetele care nu mai mergeau deloc si cu o eroare ce aparea tot timpul chiar daca nu era conectat nimic la el (cum ca acesoriul nu e compatibil, bla bla). Am gasit rezolvare la problemele astea si am mai ramas cu o anomalie. Cand conectez sa`l pun la incarcat apare semnul de plugged in loc de charging. Uneori merge charging de la calculator, alteori de la priza.. inca nu m-am prins care e treaba cu asta dar reusesc tot timpul sa il incarc schimband sursa pana incepe sa incarce :)).

 • @dream: Mie mi s-a inchis instant un laptop cand am conectat un iPhone cu cablu dinasta.

 • Pingback: Cat de periculoasa este folosirea accesoriilor contrafacute pentru iDevices()

 • ciprian

  am patit aceeasi problema cu iphone 4s pur si simplu nu mai merge calu se obserca ca in interiorul mufei este negru probabil cativa pini sau ars….de aunci imi consuma bateria foarte repede si nici nu il mai pot stinge….dupa power off porneste singur….stie cineva vreo solutie

 • La garantie cu el si roaga-te sa il primeasca.