Cat de periculoasa este folosirea accesoriilor contrafacute pentru iDevices

Ieri v-am prezentat o poveste in care un dezvoltator de aplicatii pentru iOS sustinea ca un cablu de alimentare pentru iPhone a luat foc din senin cand a pus dispozitivul la incarcat. El a incercat sa sugereze ca iOS 5 ar fi de vina insa e greu de crezut asa ceva, oricum ramane o intrebare, daca folosea un cablu original sau unul contrafacut. Pe piata exista destule modele de cabluri pentru iDevice-uri care seamana cu cele originale ale Apple insa sunt disponibile la preturi derizorii si sunt periculoase pentru terminalele voastre.

Acum 2 luni am comandat din China cateva cabluri de 1$ mai mult din curiozitate si de indata ce mi-au ajuns m-am gandit sa testez unul punand la incarcat un iPhone la laptop-ul meu. Spre surprinderea mea, cand am conectat cablul in portul USB al laptop-ului m-am trezit cu laptop-ul inchis din senin si cu refuzul acestuia de a porni pana i-am scos bateria. Folosind cablurile originale primite in pachetul iPhone-ului nu am avut nici cea mai mica problema in mai bine de un an de utilizare insa cablul cumparat din China mi-a inchis laptop-ul instant si nu doar o data. Cablurile de acest gen nu sunt facute respectand standardele Apple si eu le consider a fi periculoase si va recomand sa nu le folositi decat pe propria raspundere.

Desigur ca exista foarte multe accesorii facute in China care atunci cand sunt conectate la iPhone nu functioneaza sau functioneaza necorespunzator. Desi majoritatea produselor folosite de noi sunt fabricate in China, marii producatori au standarde de calitate iar micii copiatori chinezi nu au nici un standard. Sunt sigur ca multi au cumparat cabluri de 1$ sau alte accesorii si le-au folosit fara probleme pana acum insa pana nu patesti nu te inveti.  Eu sunt patit si de atunci nu mai folosesc respectivele cabluri pentru absolut nimic si nici nu-mi mai cumpar vreodata asa ceva. 1$ dat pe un cablu de genul asta v-ar putea costa mai mult cand il conectati in terminal.