Video: Serviciul Secret din SUA investigheaza un barbat care spiona clientii magazinelor Apple

[vimeo]http://vimeo.com/25958231[/vimeo]

Un barbat din SUA a instalat in cateva Mac-uri din magazinele Apple anumite aplicatii pe care le-a folosit pentru a inregistra imagini cu persoanele care foloseau acele produse. Desigur ca acel software folosit pentru a spiona clientii a fost instalat fara acordul celor de la Apple si desigur ca Serviciul Secret din SUA a preluat cazul si a confiscat deja echipamente informatice din casa barbatului american. Desi totul a fost facut pentru “arta”, barbatul va fi cel mai probabil acuzat de incalcarea catorva legi si va fi probabil trimis la inchisoare deoarece a stabilit un precedent periculos.

I thought maybe we could see ourselves doing this we would think more about our computers and how we’re using them,” said McDonald. “We have this expression on our face [when we use computers] that basically says that we’re not interacting with anybody, we’re interacting with the machine.

Interesant este ca barbatul a afisat pe Mac-uri imagini cu persoanele care foloseau produsele insa nimeni nu a facut nimi ci persoanele au inchis pur si simplu imaginile. Clipul de mai sus a fost facut de catre barbatul american in ideea de a demonstra modul in care interactioneaza oamenii cu tehnologia si felul in carene “vad” produsele pe noi. In final el considera ca nu a incalcat nici o lege prin ceea ce a facut dar probabil se va lamuri pana la sfarsitul investigatiilor ca este ilegal sa filmezi oameni fara ca ei sa stie si este ilegal sa isntalezi spy software in calculatoarele unei companii.