Prima Pagina Apple Apple ar putea lansa filme HD+ 1080p in iTunes

Apple ar putea lansa filme HD+ 1080p in iTunes

Daca nu stiati deja, iOS 5 beta 2 ofera posesorilor de iPad 2 posibilitatea de a transfera filme in format 1080p direct in tableta si de a le vizualiza acolo. Pana acum iTunes nici macar nu citea filmele ale caror format era 1080p insa iata ca acum acest lucru este posibil insa desigur ca vorbim despre filme convertite in formatul acceptat de catre iTunes. Daca iPad 2 cu al sau chip A5 va fi capabil sa ruleze filme in format 1080p atunci iPhone 5 va fi cu siguranta la fel de capabil avand in vedere ca va avea acelasi chip A5 si daca traditia se respecta atunci ar trebui sa aiba si mai mult RAM.

Thus far, 1080p HD content has largely eluded users of Apple products, with HD versions of videos on the company’s digital download service maxing out 720p (1280×720) and chief executive Steve Jobs balking at adoption of Blu-ray on Macs due to licensing complications and other challenges that he said threatened to translate into a “bag of hurt.”

But that could begin to change later this year, as a handful of feature films being submitted to the iTunes store for a release in the September and October timeframe are being sent with documentation for an optional 1920×1080 resolution, according to people familiar with the matter.

Apple a discutat deja cu marile case de productie din SUA si multe dintre ele au trimis la Apple versiuni 1080p ale unor fileme care urmeaza sa ajunga pe marile ecrane abia in toamna acestui an. Apple a refuzat sa ofere utilizatorilor posibilitatea de a vedea filme in format 1080p “temandu-se” ca multi nu vor avea conexiuni de internet destul de puternice iar serviciul in sine va fi acuzat ca functioneaza prost. Anul acesta Apple pare a isi fi schimbat gandirea si in iTunes vor fi disponibile fimle HD+ iar in toamna Apple ar putea lansa chiar si un Apple TV 3G compatibil cu noul format.

 • Marcel

  Ce e HD+? bine ca ruleaza ipadul 1080p ca apple tv a ramas de caruta

 • HD+ e termenul folosit de Apple pentru 1080p.

 • mesaj pentru toata lumea : ati vazut vreun video 720p ruland ok pe iphone 4 ? daca da , ce program folosea ? – eu am incercat si in vlc si in avplayer si mi le ruleaza “frameuite”

 • Neconvertit?

 • da in format .mkv

 • Daca le convertesti merg sigur, am incercat si eu prin aprilie un 720p neconvertit pe iPhone si nu vrea, nu face fata.

 • giginson

  Pai cam greu sa rulezi filme Full HD (1920×1080) pe un display cu rezolutie mai mica (gen Iphone 4) …sau 5. Normal ca filmul va rula dar din cauza rezolutiei diferite a ecranelor telefoanelor mobile rularea nu va fi la rezolutia nativa.

 • Nu, nu va rula deloc, nu e vorba doar de rezolutie aici.

 • vlc mi-l deschidea parca 😕 si zicea ceva de genu ca nu va rula ok si era o optiune try anyway sau cam asa 😀

 • Nu va putea sa ruleze1080p nu din cauza rezolutiei, ci din cauza hardware-ului, La un apple tv poti sa pui Crystal HD… ca sa vezi si 1080p.