Posesorii de terminale Android prefera tabletele iPad

Cel putin asta sustine un analist american care a studiat cifrele privind vanzarile tabletelor in SUA. Conform lui, sansele ca un posesor de Android sa cumpere o tableta iPad sunt mai mari decat cele in care acelasi utilizator ar achizitiona o tableta cu sistem de operare Android si probabil cei de la Google nu se asteptau la asa ceva. Fidelitatea posesorilor de terminale Android este mult mai mica decat cea a posesorilor de iDevice-uri insa e normal as fie asa deocamdata avand in vedere ca tablete Android sunt la inceput de drum, software-ul nu este perfect si aplicatiile lipsesc.

Consumers who own Android-based phones are more likely to buy an iPad than an Android-based tablet, Walkley writes, and he expects Apple to maintain a dominant share of the tablet market at least through 2012. However, he acknowledges competitive pressure from others: “We believe Samsung, Asus, and Amazon.com (AMZN) will likely pose the largest threat to Apple from the Android ecosystem. We also believe a [Microsoft (MSFT)] Windows tablet in C2012 could sell well, particularly to the enterprise channel.”

Acelasi analist american sustine ca abia in anul 2013 tabletele Android vor deveni competitive pentru ca software-ul se va maturiza, numarul de aplicatii va creste si vor exista mai multe modele pe piata. Este greu de crezut ca Google va lasa Android Honeycomb sa moara chiar daca tabletele au avut un succes moderat si pe masura ce tot mai multi producatori vor lansa tablete cu Android, va creste si numarul de aplicatii disponibile. Presupun ca in cativa ani numarul de tableteAndroid vandute anual va fi mai mare decat numarul de tablete iPad insa totul depinde de numarul de modele lansate pe piata.