iCloud, problema conturilor multiple si cum afla Apple cand piratezi aplicatii

Stiti cu totii la ce va fi utilizat nou serviciu iCloud asa ca voi trece direct la subiectul principal. Cand faceti un backup prin iCloud veti salva in contul vostru informatii despre toate aplicatiile instalate in terminalul vostru si cand spun toate ma refer la absolut tot ce aveti instalat, indiferent de unde le-ati instalat. Marea problema intervine dupa ce faceti restore si alegeti sa va fie restaurat acel backup vechi. Daca aveti aplicatii din mai multe conturi veti fi “bombardati” cu mesaje de introducere a parolei/username-ului pentru fiecare cont din App Store pentru care aveti o aplicatie instalata. Daca aveti 2 conturi atunci veti primi mesaje pentru fiecare cont in parte si pana nu instalati toate aplicatiile nu veti scapa de notificari. Eu va recomand sa instalati aplicatii dintr-un singur cont iCloud altfel veti avea foarte multe batai de cap si nu veti mai putea face backup pana nu instalati absolut toate aplicatiile pentru ca procesul de restore nu va fi terminat. Eu am 2 conturi pentru iTunes si stiu ca multi merg pe aceeasi idee pentru ca unele aplicatii nu se gasesc doar in App Store Romania.

A doua componenta are in prim-plan aplicatiile piratate. Da, Apple va sti ce aplicatii piratate ai si cand faci restore la un backup terminalul tau va dori sa instaleze acele aplicatii dar nu va putea pentru ca ele nu sunt cumparate din App Store. Din ce mi-am dat eu seama, pentru aplicatiile piratate ti se cere sa te loghezi in contul steve@rim.jobs pentru care desigur ca nu ai parola. Problema cu acest cont este veche, ea aparea si inainte insa in iCloud cred ca are legatura cu aplicatiile piratate pentru ca apare doar in cazul unui restore cu asemenea aplicatii. Problema este ca acele aplicatii nu se pot instala si nici nu pot fi sterse din telefon pentru ca terminalul tau nu a terminat procesul de restore. Tu le stergi, dai un restart si ele reapar iar in sectiunea iCloud din iOS ti se spune ca nu poti face backup deoarece terminalul tau nu a fost restaurat. Aveti mare grija ce salvati prin iCloud pentru ca s-ar putea sa aveti probleme la restore.

Vor exista mai mult ca sigur multi nemultumiti de procestul de restore prin iCloud insa este bine de stiut de pe acum ce va asteapta.