Video: Cum sa stergi aplicatiile dintr-un backup facut cu iCloud

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=TDxRENrfP7Y[/youtube]

Dimineata v-am spus cat de enervant poate fi iCloud daca este folosit cu 2 conturi diferite ale iTunes sau daca aveti aplicatii instalate prin metode mai putin “normale”. Acum va prezint si o rezolvare a acestor probleme, mai exact modalitatea prin care putem sterge dintr-un backup al iCloud datele pentru aplicatiile pe care nu dorim sa le mai instalam dupa un restore. Procesul este foarte simplu, practic daca aveti iOS 5 instalat trebuie sa mergeti in Settings>iCloud>Storage& Backup>Manage Storage>Backup si de acolo selectati Off pentru aplicatiile ale caror date le doriti sterse din iCloud si care nu vor mai fi instalate dupa un restore. ATENTIE! Daca selectati optiunea Off pierdeti absolut toate datele salvatepentru acele aplicatii, adica salvari la jocuri, setari, etc.

Daca vreuna dintre aplicatiile prezente acolo este disponibila si in terminalul vostru atunci in urmatorul backup ea nu va fi salvata automat. Sper doar ca Apple sa ne ofere posibilitatea de a administra si datele pentru contacte, emailuri, etc tot din terminalele noastre fara a fi nevoiti sa folosim un program pentru calculator.

PS: Clipul a fost filmat cu Samsung Galaxy S II-ul primit de la evoMAG, de aceea focus-ul este atat de prost dar despre asta voi discuta intr-un articol separat maine.