Jocurile pentru terminale mobile vor genera venituri mai mari decat jocurile pentru console in urmatorii ani

Afirmatia aceasta a fost facuta de catre John Carmack, creatorul celebrei serii de jocuri Quake, zilele trecute in cadrul unui interviu acordat unei publicatii online. El sustine ca terminalele mobile vor deveni din ce in ce mai populare in randul gamerilor in defavoarea consolelor si totul se va datora capacitatilor hardware ale dispozitivelor. El sustine ca actualele tablete si smartphone-uri sunt mai slabe decat un Xbox 360, de exemplu, insa in maxim 2 ani tabletelor vor ajunge din urma consolele in ceea ce priveste puterea de procesare si impreuna cu un cablu HDMI vor “duce” gaming-ul catre marile ecrane.

You could certainly imagine a future where, instead of having your console, you have your mobile device and it talks to your TV and when you want the experience on your big screen with the surround sound coming out of there, it’s still on the same device.

In momentul de fata terminalele mobile nu “fura” din cota de piata a consolelor insa John Carmack este convins ca in cativa ani lucrurile se vor schimba radical. El sustine ca pretul jocurilor pentru terminale mobile nu va fi singurul factor care va determina trecerea de la console ci va fi nevoie si de terminale capabile dar si de producatori indeajuns de destepti incat sa faca jocuri cat mai bune atat din punct de vedere vizual cat si din punct de vedere al gameplay-ului. Foarte multi oameni importanti din industria gaming-ului prezic o trecere in masa de la console la terminale mobile insa deocamdata nimeni nu se grabeste sa faca acest lucru si cred ca vor trece mai mutl de 2 ani pana cand utilizatorii vor fi determinati sa faca acest lucru.