iOS 5 – lupta impotriva Android OS si al jailbreak-ului

30

iOS 5 va fi lansat in toamna acestui an si va aduce cu el foarte multe functii si optiuni care pana acum erau indisponibile in varianta nativa a sistemului de operare. Prin iOS 5 Apple da impresia ca doreste sa completeze o foarte mare parte din lipsurile existente in iOS dar in acelasi timp aduce si functii noi disponibile exclusiv pe aceasta platforma. Pana acum am vazut in iOS 5 beta implementate multe optiuni si functii care erau disponibile pe Android OS, alte sisteme de operare sau care puteau fi implementate direct din Cydia si sunt sigur ca exista multe alte surprize pregatite pentru noi.

Eu unul vad iOS 5 ca fiind o arma a celor de la Apple, arma folosita atat impotriva jailbreak-ului dar in aceeasi masura folosita impotriva Android OS. Apple a preluat functii disponibile in tweak-uri din Cydia si le-a implementat in iOS 5 pentru a convinge cat mai multi utilizatori sa renunte la jailbreak si sa isi foloseasca terminalele cu functiile native. Desigur ca exista multe multe alte optiuni si functii care pot fi implementate prin jailbreak dar ele nu exista nativ pe alte sisteme de operare inca si Apple nu se va grabi sa le implementeze in iOS. Eu unul consider ca multi vor renunta la jailbreak dupa lansarea iOS 5 si acest lucru se va vedea in viitor.

iOS 5 ca arma impotriva Android OS este din punctul meu de vedere o tentativa de a mentine utilizatorii pe platforma iOS. De cand au aparut smartphone-urile dual-core, utilizatorii de iDevice-uri au inceput sa se intrebe daca nu cumva un “salt” acum ar fi de bun augur mai ales ca terminalele respective se vand la preturi foarte bune. iOS-ul are lipsuri fata de Android OS, sistemul de operare al celor de la Google are lipsuri fata de iOS insa cu iOS 5 Apple reduce diferentele si cu siguranta va convinge multi oameni ca un iPhone merita in continuare cumparat. Functii precum FaceTime prin 3G, posibilitatea de a edita poze, posibilitatea de a folosi tonuri de apel personalizate si de a modifica tonurile pentru orice functie sunt doar cateva schimbari mici dar care conteaza si combinate cu celelalte vor atrage tot mai multi utilizatori.

Voi veti mai face jailbreak dupa lansarea iOS 5? Dar la trecerea catre platforma Android va veti mai gandi?