Apple modifica politica de preturi in cateva App Store-uri de pe glob

V-am spus aseara ca Apple si-ar putea schimba politica interntionala de preturi in anumite App Store-uri de pe glob si iata ca acest lucru s-a intamplat deoarece in cateva tari a fost modificat mecanismul care calculeaza preturile aplicatiilor. Pana ieri elvetienii plateau cu pana la 105% mai mult pe o aplicatie in timp ce australienii plateau o suprataxa de aproape 85% fata de americani care plateau cu doar cativa centi mai mult decat mexicanii. Da, Mexic avea cele mai mici preturi pentru aplicatiile din App Store insa acest lucru s-a schimbat deoarece Apple a modificat si acolo mecanismul de stabilire a pretului.

  • UK: £0.59 -> £0.69
  • Australia: AU$1.19 -> AU$0.99
  • Japan: 115 -> 85 Yen
  • Mexico: $10 -> $12
  • Switzerland: 1.10Fr -> 1.00Fr
  • Norway: 6.00Kr -> 7.00Kr

Practic in unele tari preturile au scazut insa in altele ele au crescut. In Marea Britanie, Mexic si Norvegia preturile au crescut simtitor fata de ziua de ieri insa in tarile unde moneda euro este folosita pentru a calcula pretul nu au fost facute modificari. Toata aceasta schimbare are drept principal motiv fluctuatia valutelor pe piata internationala si scaderea inregistrata de catre dolar in ultimii ani. Diferenta de preturi dintre dolar si euro este considerabila cand vine vorba despre produse Apple insa la aplicatii nu vorbim despre o diferenta prea mare avand in vedere ca si preturile sunt mici.

In concluzie, cetatenii catorva tari au norocul de a achizitiona aplicatii la preturi mai mici iar cetatenii altor tari vor trebui sa scoata mai multi bani din buzunare pentru aplicatii.