Garantia Plus de la eMag pentru iPad 2 – AppleCare romanesc?

De ceva vreme eMag a introdus pentru produsele sale Garantia Plus, o garantie “extra” care poate fi achizitionata de catre clienti pentru a extinde perioada de garantie a propriilor produse. Valoarea acestei garantii este calculata separat de catre eMag in functie de fiecare produs iar pentru iPad 2 vorbim despre o valoare de 229 lei in cazul extinderii garantiei cu 1 an si 359 in cazul extinderii cu 2 ani. eMag ofera doar 1 an garantie pentru tableta iPad 2 iar aceasta Garantie Plus o putem compara cu Apple Care-ul celor de la Apple care poate fi achizitionat pentru 99$ si extinde cu 1 an garantia produselor noastre.

Ceea ce mie mi se pare interesant este ca eMag ofera doar 1 an garantie la produse electronice cand in mod normal ar trebui sa ofere 2 ani. iStyle si Noumax nu specifica perioada pentru care ofera garantie(felicitari), PCGarage ofera doar 1 an garantie si evoMAG este singurul magazin care ofera garatia legala de 2 ani. Corectati-ma daca gresesc insa legea(nr. 449/2003, republicata 2008) stipuleaza ca pentru produse electronice garantia minima este de 2 ani si trebuie asigurata de catre vanzator dar din cate vad doar unul dintre cele 5 magazine verificate de mine ofera 2 ani garantie.

Revenind la subiect, Garantia Plus este o idee interesanta insa nu stiu cati oameni sunt dispusi sa plateasca 230 de lei din start pentru ea mai ales ca multi schimba iDevice-urile in maxim 1 an.