Prima Pagina Apple Garantia Plus de la eMag pentru iPad 2 – AppleCare romanesc?

Garantia Plus de la eMag pentru iPad 2 – AppleCare romanesc?

De ceva vreme eMag a introdus pentru produsele sale Garantia Plus, o garantie “extra” care poate fi achizitionata de catre clienti pentru a extinde perioada de garantie a propriilor produse. Valoarea acestei garantii este calculata separat de catre eMag in functie de fiecare produs iar pentru iPad 2 vorbim despre o valoare de 229 lei in cazul extinderii garantiei cu 1 an si 359 in cazul extinderii cu 2 ani. eMag ofera doar 1 an garantie pentru tableta iPad 2 iar aceasta Garantie Plus o putem compara cu Apple Care-ul celor de la Apple care poate fi achizitionat pentru 99$ si extinde cu 1 an garantia produselor noastre.

Ceea ce mie mi se pare interesant este ca eMag ofera doar 1 an garantie la produse electronice cand in mod normal ar trebui sa ofere 2 ani. iStyle si Noumax nu specifica perioada pentru care ofera garantie(felicitari), PCGarage ofera doar 1 an garantie si evoMAG este singurul magazin care ofera garatia legala de 2 ani. Corectati-ma daca gresesc insa legea(nr. 449/2003, republicata 2008) stipuleaza ca pentru produse electronice garantia minima este de 2 ani si trebuie asigurata de catre vanzator dar din cate vad doar unul dintre cele 5 magazine verificate de mine ofera 2 ani garantie.

Revenind la subiect, Garantia Plus este o idee interesanta insa nu stiu cati oameni sunt dispusi sa plateasca 230 de lei din start pentru ea mai ales ca multi schimba iDevice-urile in maxim 1 an.

 

 • Boboc

  Mi se pare o prostie,nu as plati pentru asa ceva.
  Am luat mai demult un N95 de la eMag cu garantie la “service autorizat” nu garantie de la Nokia,am avut o problema cu el si mi-a spus ca de fapt garantie era o luna si nu stiu ce scuze au mai gasit,ca de fapy produsuls-a vandut desigilat si chestii de genu asta…
  Garantia eMag = 0!!!

 • Am luat eu astazi ipad 2 de la istyle si tot un an ofera…

 • CalinC

  pai normal trebui sa ofere minim garantia producatorului,habar nu am cit este la un ipad dar as ruga pe cineva sa posteze o garantie valabila de ipad oferita de Apple,asta daca exista si cu siguranta daca Apple ofera o garantie ar trebui sa fie oferita si de dealerii nostrii,eu cind mi-am luat componente de pc toate aveau o anumita garantie 2-3 ani,cam asa ma gindesc ca ar trebui sa fie…:

 • Boros Geza

  Garantia EMAG.

  Sincer sa fiu am avut ghinionul sa ma folosesc de serviciul de garantie de la Emag in ianuarie anul curent, iar nota mea este de 10. Incepand cu serviciul pickup & return, pana la a primi zilnic sms despre stadiul produsului totul a mers ca la carte.
  Cat despre 1 an garantie in plus la pretul asta eu zic ca merita daca vorbim dd un produs de c.p. 500 euro

 • Virtual

  Nu au cum sa ofere 2 ani daca apple ofera 1 an din magazinul lor oficial.

 • Bogdan

  Garantia conform legilor europene minima este durata de viata estimata de producator adica daca producatorul spune ca acel aparat functioneaza 1an dupa care esti norocos pe romaneste ata iti poate da vanzatorul garantie legal. De exemplu un bec are durata de viata 2000 de ore in concluzie vanzatorul trebuie sa dea un minim de 2000h:24h/zi=83.33 zile adica vreo 3 luni legal. In concluzie daca un ipad are garantie 1an=365zileX24h=8760h cam atata e durata lui de viata normala restul e noroc 🙂

 • 1337

  Garantie, meh, am stat 3 saptamani cu un iPad 1 in service, emag sucks. A trebuit sa le dau 10000 de emailuri si ma amanau de pe o zi pe alta.

 • CalinC

  daca e asa cum spune @Virtual,adica 1an atunci restul depinde de fiecare dealer daca vrea sa adauge ceva in plus sau nu,asta incluzind si varianta contra cost…

 • Imi spune si mie cineva ce legislatie europeana impune vanzatorului sa ofere doar garantia producatorului? Nu de alta dar in Italia Apple are probleme cu statul pentru ca ofera doar 1 an si eu de prevederea asta nu am auzit.

 • Alex Belciuganu

  Am si eu o nelamurire,daca poate cineva sa-mi dea un raspuns precis.Mi-am luat un iPad 2 acum vreo 2 luni de la un baiat care le cumpara din SUA,la “negru” cum s-ar zice.L-am luat nou dar nu am primit nimic in afara de ce era in cutie,niciun act de garantie sau factura..Intrebarea mea e urmatoarea,am vreo garantie (internationala) la el daca nu am niciun act?Dupa serial number sau ceva de genul…

 • Da, la Noumax iti accepta tableta in garantie pe baza seriei. Si eu am primit iPhone-ul si tableta iPad fara acte de garantie desi au fost achizitionate din Apple Store.
  Tot ce am descoperit eu pana acum indica faptul ca garantia standard in UE este de 2 ani, anybody with a different opinion?

 • Zaoane, termenul minim de garantie nu este reglementat prin lege. Ceea ce stii tu si faci confuzia cea mai des intalnita in Romania este cu termenul de conformitate care este de 2 ani. Adica, daca produsul este neconform (nu are specificatiile tehnice promovate la vanzare), clientul are dreptul sa reclame lipsa de conformitate timp de 2 ani. Garantia si reparatia in garantie sunt cu totul altceva.

 • Liviu Mica

  Desi garantia in UE prevede minim 2 ani, apple nu ofera decat 1 an. Ma gandesc ca scapa de cei 2 ani obligatirii prin oferirea serviciului Apple Care, dar nu prea e normal.
  BTW – cand i-am intrebat pe cei de la O2 care e faza cu cei 2 ani garantie, nu stiau ce sa raspunda dar s-au oferit sa imi deblocheze iphon-ul gratuit 🙂 …. Pana la urma tot am castigat ceva ….

 • CalinC

  Zaone,inclusiv pt toate produsele it?ma gindesc sa nu fie doar partial,sau nu neaparat pt toate,si atunci degeaba se agita Italia,sint curios de celelalte tari Euro,daca si ele au aceeas problema cu Apple…?

 • @Liviu Mica: Interesant :))
  @Radu Apostolescu: Am inteles, my bad. Deci 12 luni trebuie sa oferiti minim sau se merge pe garantia oferita de producator?
  @CalinC: In Italia Apple a fost luata la rost pentru garantia oferita iDevice-urilor.

 • Zaoane, nu sunt jurist si nu stiu numerele legilor pe dinafara 🙂 Stiu doar cum se aplica lucrurile importante.

  Si da, oferim garantia data de producator. Ce este suplimentar este nou intodusa Garantie Plus ce se poate achizitiona cu orice produs electroIT.

 • E zaone. Anyway, cum se aplica lucrurile astea importante atunci? Exista un termen minim sau se ofera garantia producatorului?

 • nu este garantie aia, mintiti consumatorul… este asigurare.

 • Mihai Chirita, te rog sa-ti masori afirmatiile. Nu este vorba de nici o asigurare si de nici o minciuna.
  Oferim 1 sau 2 ani in plus de garantie in aceleasi conditii ca si garantia originala, adica reparam produsul inca 1 sau 2 ani exact ca in primii oferiti de producator.

 • CalinC

  deci pe scurt Radu,voi oferiti garantie extinsa 1-2 contra cost,la cel de 1an oferit de Apple si atunci beneficiarul are fie 2sau3 ani de garantie per total,nu?

 • Calin, pe scurt: da.

 • CalinC

  si atunci cu Apple Care ce este?aaaa,ok am inteles, este tot o garantie extinsa dar la alt pret…:((