CallBar – un nou mod de a accepta sau a respinge un apel

CallBar este un nou tweak facut de catre dezvoltatorul grec Elias Limneos, participant al Tweak Week, si Joshua Tucker. CallBar aduce o noua metoda de a accepta/respinge un apel prin inlocuirea interfatei care este afisata atunci cand primim un apel. Stiti ca in mod normal atunci cand ne suna cineva ne este afisat pe ecran o interfata care ne permite sa acceptam sau sa respingem apelul insa pana nu respingem/acceptam apelul nu putem interactiona cu terminalul. CallBar schimba acest lucru prin inlocuirea acelei interfate cu o simpla bara in partea de sus a ecranului.

In imaginea de mai sus avem demonstrat modul in care vor fi afisate apelurile primite de catre noi si totul se rezuma la un “banner” in care este mentionat numele apelantului langa 3 butoane distincte. Primul buton verde ne permite sa acceptam apelul, al doilea rosu ne permite sa respingem apelul iar al treilea ne permite sa dezactivam ringtone-ul fara sa inchidem efectiv apelul. Partea cea mai buna este ca noi putem folosi terminalul in continuare fara probleme chiar daca o persoana ne suna deoarece doar in bara de sus vom fi atentionati de acest lucru si daca nu dorim sa raspundem ne putem vedea linistiti de treaba.

Acest tweak functioneaza cu orice iPhone sau tableta iPad 2 si poate fi utilizat atat pentru apeluri normale cat si pentru apeluri FaceTime. Folosind buitoanele fizice putem respinge apelurile, mai exact apasarea butonului lock o singura data dezactiveaza ringtone-ul iar apasarea de 2 ori respinge apelul. Acelasi lucru se aplica si in cazul apelurilor FaceTime. Elias Limneos a facut un document in care explica functionalitatea CallBar, il puteti citi aici dar tweak-ul nu este inca public deci mai avem de asteptat pana il vom putea utiliza.