Gameloft acuzata ca suprasolicita proprii dezvoltatori care lucreaza la jocurile pentru iOS

Sunt sigur ca nu exista printre voi gameri care sa nu fi jucat macar unul dintre celebrele jocuri lansate de catre compania Gameloft in App Store. Cum in spatele fiecarei povesti de succes exista oameni care sufera, in spatele povestii de succes a companiei Gameloft exista o “armata” de dezvoltatori care lucreaza uneori cate 14 ore pe zi pentru jocurile lansate in App Store. Un site din Australia a publicat un interviu cu un dezvoltator australian angajat la Gameloft care a povestit cerintele impuse de catre companie angajatilor. Aparent dezvoltatorii erau obligati sa lucreze cate 14 ore pe zi pentru a atinge deadline-urile impuse de catre conducerea companiei.

Some weeks I was work­ing 100 to 120 hours a week. Starting at 9:30 AM, going home at 2:30 AM, and then com­ing back into the office at 8:30 AM to start work again was not unusual. There were other times when I would be called back into the office at 11:30 PM by the studio producer, only to head home again at 2:30 AM.“It was after I worked four consecutive weeks of fourteen-hour days – including weekends – that I realised I needed to resign.

Aparent angajatilor li se impuneau dealine-uri foarte scurte pentru dezvoltarea jocurilor insa informatiile furnizate de sefii locali nu corespundeau cu cele oferite de catre cei de la sediul Gameloft din Franta. In Australia dezvoltatorii lucrau incontinuu pentru a produce cat mai repede anumite jocuri iar la final aflau ca de fapt ei mai aveau cateva saptamani bune pana cand jocul urma sa fie lansat oficial in App Store. Povestea fostului Angajat Gameloft a fost coroborata si de altii care si-au dat demisia inaintea sa insa compania nu a dorit sa faca nici un anunt public in legatura cu acest scandal.

Interviul complet il gasiti aici si veti regasi in el “fata nevazuta” a Gameloft si probabil a multor alte companii producatoare de software. Gameloft nu ar fi prima si cu siguranta nu va fi ultima companie care isi forteaza angajatii sa lucreze prea multe ore zilnic si deja stim ca Apple aplica aceleasi practici in magazinele sale fizice.

5 COMENTARII

  1. asa e cum spune si Zaone,dar intr-o oarecare masura,e si vina angajatilor pt ca nu te tine nimeni sa stai cind nu se mai respecta contractul,treaba asta e si la noi,in modul cum se exploateaza angajatii de catre angajator..trist…;(((

  2. Vina e a sefilor si a angajatilor care n-au zis nimic. Nu mi-a placut niciodata de gameloft sau de jocurile pe care le fac, nu le-am cumparat/jucat nici unul din jocuri…

  3. Eu zic ca e vina programatorilor.
    Daca nu esti de acord cu asa ceva,renunti.
    La ce jocuri face Gameloft ma gandesc ca oamenii aia sunt capabili sa lucreze unde vor ei 🙂