Apple geloasa si lipsita de inovatie in viziunea fostului CEO al Google, Eric Schmidt

In ultimele luni Apple a dat in judecat 2 dintre cei mai mari producatori de terminale Android : Samsung si HTC acuzandu-i de incalcarea unor brevete de inventie in produsele lansate pe piata. Vorbim atat despre incalcarea unor brevete de inventie privind design-ul produselor dar si despre anumite brevete de inventie ce au legatura cu sistemul de operare Android. Intr-o recenta “disputa” Apple a convins o agentie guvernamentala americana sa declare ca HTC a incalcat 2 brevete de inventie ale Apple, fapt ce ar putea atrage blocarea vanzarii terminalelor HTC in SUA. Aceasta decizie pare sa fi speriat o perte dintre partenerii asiatici ai Google care se gandesc acum sa foloseasca Windows Phone 7 in propriile terminale in locul Android OS.

The big news in the past year has been the explosion of Google Android handsets and this means our competitors are responding. Because they are not responding with innovation, they’re responding with lawsuits. We have not done anything wrong and these lawsuits are just inspired by our success.

Astazi fostul CEO al Google Eric Schmidt a afirmat in cadrul conferintei Google’s Mobile Revolution din Tokio ca Apple este geloasa si lipsita de inovatie si de aceea hartuieste producatorii de terminale cu sistem de operare Android. Apple ar putea fi “geloasa” pe faptul ca Android-ul se vinde bine sau poate pentru ca exista atatea terminale insa in ceea ce priveste inovatia Google nu trebuie sa uite ca sistemul lor de operare nici macar nu ar fi existat daca Eric Schmidt nu ar fi fost membru al consiliului Director al Apple si nu ar fi avut acces la proiectele pentru iOS.

In momentul de fata 5 producatori de terminale Android platesc 5$ catre  Microsoft pentru fiecare dispozitiv vandut si totul din cauza ca Google a incalcat anumite brevete de inventie ale Microsoft in Android OS. Situatia s-ar putea complica daca Apple ar cere acelasi lucru de la anumiti producatori insa Google pare sa ii ajute pe cei de la HTC in lupta impotriva companiei Apple pentru a evita o asemenea problema. In final Apple nu se va lasa batuta indiferent cati producatori cheama in tribunale si pana una alta Android-ul inca este “pe cai mari”.

6 COMENTARII

  1. E un joc de marketing, la prosti tine bine treaba asta. Si acum urmeaza trollii care or sa zica : ahaaaaaa, pupi in C** Apple, ahaaaaaa… . Dupa se joaca Angry Birds pe iphone, caci pe android se blocheaza dupa 5 minute.

  2. eu am inceput cu android si apoi am cumparat primul iphone 4.Android era copia ios.Felul de a scrie mesaje in Android si multe altele e copiat dupa iphone dar am ales calitatea iphone.se vede clar care e copia si care e originalul.

  3. Haha, s-a trezit tocmai “copiatorul-șef” de la Google, președintele executiv Eric Schmidt să vorbească despre inovație! Vorba aceea: cheliosul își pune mâna în cap! 😀

  4. Da ce plm, daca au buton de genu home , DAR functioneaza complet altfel e copie , plm , sunt fan Apple, dar ma seaca cu astea:|