Apple contribuie la cresterea Windows Phone 7 pe piata din China

Acum cateva zile va spuneam ca o agentie guvernamentala americana a decis ca HTC a incalcat 2 brevete de inventie ale companiei Apple in propriile terminale Android lansate pe piata. Atunci au inceput speculatiile care sugerau ca HTC va avea de platit sume foarte mari de bani catre Apple ori ca HTC va folosi brevetele de inventie ale companiei S3(recent achizitionate) pentru a colabora cu Apple, etc. Aceasta victorie a companiei Apple i-a determinat pe unii producatori de telefoane mobile din China sa renunte in parte la Android si sa se indrepte catre platforma Windows Phone 7.

Producatori precum ZTE sau Huawei, care au intrat recent pe piata telefoanelor mobile si au avut parte de un succes destul de mare, se gandesc sa nu implementeze Android in anumite modele de telefoane mobile si sa foloseasca Windows Phone 7 in schimb. O alta strategie a producatorilor chinezi sta in fortarea operatorilor de telefonie mobila sa instaleze versiuni modificate ale Android pe terminale si incazul unui proces intentat de catre Apple operatorul sa fie chemat in instanta si nu producatorul terminalului.

Eu unul nu cred ca problemele dintre Apple si HTC vor ajunge in stadiul in care cele 2 companii vor duce un razboi in instante insa efectele de pe piata din China ar trebui sa le dea de gandit celor de la HTC.

2 COMENTARII