iPad 3 concept si John Gruber despre iPad 3 cu Retina Display

O revista din Brazilia a facut un mockup al tabletei iPad 3 care in esenta semana cu un terminal iPhone 4 insa are spatele din sticla curbat, are Retina Display, are antenele repozitionare, are boxe stereo, LED flash, camera de 5 megapixeli capabila sa filmeze in format 1080P, camera frontala HD si o grosime de doar 7.4 mm. Conceptul este foarte interesant dar din punctul meu de vedere este departe de realitate pentru ca nu vad o schimbare atat de radicala din partea celor de la Apple si nu cred ca vom vedea vreodata ecran din sticla pe iPad. Aici gasiti o prezentare la 360° a conceptului.

Lasand la o parte conceptul, va spun ca John Gruber a publicat aseara un articol in care vorbeste despre felul in care sunt afisate publicatiile online pe tableta iPad. El critica felul in care isi organizeaza publicatiile site-urile insa face o remarca foarte interesanta in care specifica faptul ca site-urile acestor publicatii vor arata groaznic pe ecranul retina al tabletei iPad 3. John Gruber nu face previziuni, vorbeste doar atunci cand are informatii certe deci iPad 3 pare a fi tableta care ne va aduce Retina Display, acum ramane de vazut daca lansarea va avea loc anul viitor in primavara ori la sfarsitul acestui an. Eu unul mizez pe primavara anului viitor.

Resolution independence. These magazines and newspapers that render each “page” as a static 1024 × 768 image are going to look like utter ass on the iPad 3’s 2048 × 1536 retina display. Plus, it’s the fact that these pages are rendered as static images that makes the issues such gargantuan downloads.