Prima Pagina Apple Mac OS X Lion dezactiveaza accelerarea hardware pentru flash

Mac OS X Lion dezactiveaza accelerarea hardware pentru flash

Unul dintre cele mai bune lucruri ale flash-ului era accelerarea hardware care permitea dezvoltatorilor sa foloseasca puterea de procesare grafica, de exemplu, pentru a redafara probleme continutul flash. Implementand accelerare hardware pentru placi grafice procesoarele erau degrevate de munca procesarii continutului flash si sistemul functiona mai bine, nu consuma la fel de multe resurse si nu se bloca in timpul redarii continutului. In Mac OS X Lion accelerarea hardware a fost scoasa de catre Apple asa ca flash-ul si alte aplicatii ale Adobe au ramas fara aceasta componenta foarte importanta.

Flash Player may cause higher CPU activity when playing a YouTube video possibly related to disabled hardware acceleration. Custom native mouse cursors are not animating properly on Mac 10.7. The Flash Player settings dialog does not respond to mouse clicks. If you find yourself in this state, you can use the “tab” key to change the focus to the “Close” button and use the spacebar to close the dialog.  While not all settings are available, you can also use the Flash Player native control panel located in System Preferences.

Din fericire nu veti intampina aceasta problema imediat dupa instalarea Mac OS X Lion deoarece Apple a decis ca utilizatorii nu au nevoie de Java sau flash asa ca aceste componente trebuie instalate separat. Dupa ce le instalati veti observa ca acelerarea grafica nu este disponibila insa din pacate nici urmatoarele aplicatii nu vor beneficia de accelerare grafica : Fireworks, Illustrator, Acrobat, Lightroom, Photoshop si Premiere Pro. Parerea mea este ca Apple forteaza cam mult lucrurile din moment ce obliga utilizatorii sa instaleze singuri flash si blocheaza functii importante ale acestui plugin.

 • Mihai

  Gresesti! In photoshop imi arata in continuare optiunea de accelerare grafica.

 • Boboc

  Era vorba de Flash,Adobe a avut la dispozitie ani de zile sa faca un Flash bun dar nu a fost in stare.
  Lion a fost beta de multe luni de zile,aveau timp sa rezolve problema,acum incearca cumva sa se agate de Lion sa dea vina pe Apple…

 • Boros Geza

  Bravo Steve! Oricum fan”boy-i” sunt de acord cu tine, dar nu numai. Cum zicea si Zaone, cam forteaza nota, si posibil aparitia efectului boomerang.

 • cond0r

  Eu credeam ça are ceva Safari 5.1 din versiunea GM.

  Cred ca au scos accelerarea grafica si la animatiile facute cu javascript.
  Sunt web developer, am facut mai demult niste animatii cu javascript pt un proiect, iar dupa o perioada de pauza , am revenit la acel proiect. Spre surprinderea mea, animatiile merg mult mai sacadat pe Safari 5.1.
  Am luat Safari din Snow Leopard, si merg perfect (smooth, mai bine ca pe chrome si firefox). Chiar nu inteleg de ce au facut asta.

  Cat despre scoaterea Java, este cea mai mare prostie (mai ales pt cei care folosesc stick-uri pt conectarea la net, care au nevoie de Java Runtime si nu ai cum sa il instalezi. Trebuie sa folosesti alta conexiune, in cazul meu Internet thethering de la iPhone).

  Deci, un mare ”Bad Apple” pt asta !

 • Ia uite aici : http://www.blogcdn.com/www.tuaw.com/media/2011/07/adobedidntdotheirhomework.jpg . Greseala(daca exista) e la Apple nu la mine.

 • Boboc

  Mai oameni buni,nu stiu daca voi realizati putin sau sunteti depasiti de subiect.
  Cand apare un nou OS,apare beta iar dezvoltatotii de aplicatii au luni de zile sa isi actualizeze aplicatiile,sa fir compatibile,sa ruleze bine.
  Lion foloseste destul de mult procesorul grafic,sunt destule animatii in OS iar Apple daca au luat decizia asta nu au luat-o pentru ca “au ceva cu Adobe” ci pentru ca voi “utilizatorii” sa fiti multumiti ca Lion ruleaza bine si pe mac-urile mai vechi core 2 duo cu video ram shared.

 • Boros Geza

  @Boboc, fii realist, cand a avut Apple grija ca noul soft sa functioneze si pe hardwareul vechi? ia da un exemplu…nu te mai chinui, nu gasesti.
  Long live Windows 7, and 8 😀
  PS: trebuia sa dezactiveze din default accelerarea hardware, dar sa lase posibilitatea sa se activeze ulterior, daca tot avea Steve asa mare grija de noi.

 • cond0r

  @boboc deci, sa inteleg ca este un feature ?

  In prima parte a comentariului, spui ca este vina dezvoltatorilor Adobe.
  In a doua parte spui ” iar Apple daca au luat decizia asta ”.
  Hotaraste-te.

  Imi place Lion foarte mult (sunt foarte multumit).
  Dar trebuie sa admitem ca au facut niste greseli fortate.

 • Adrian

  Si apple si adobe au fost tot timpul cu doua perechi de bile. Adobe nu a oferit NICIODATA suport unui OS in versiunea curenta. Doar in versiunile ulterioare, adica dupa aproximativ 1 an de la aparitia acestora. Daca versiunile CS 6 apar in toamna asta, nu va asteptati la suport nativ Lion. In windows, nici acum photosopul nu este nativ pe 64 de biti.

 • Boboc

  Cond0r: Cand apare un OS beta e responsabilitatea dezvoltatorilor sa faca soft-ul sa mearga bine.

 • morbid

  sper ca inmormantarea lui Jobs sa fie transmisa in flash

 • Boboc

  @morbid esti un cretin,chiar nu esti amuzant…

 • Pingback: Adobe isi revizuieste afirmatiile, anunta ca Apple nu a blocat suportul pentru acelerarea hardware()