SUA amendeaza persoanele care scriu mesaje SMS in timp ce se plimba pe strada

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=jPW8xmI4w6U[/youtube]

Imagini precum cele de mai sus vor deveni o amuzanta amintire in viitor deoarece anumite state din SUA au introdus o legislatie care prevede amendarea persoanelor care scriu SMS-uri in timp ce merg pe strada sau merg pe bicicleta. Desigur ca legea nu se  refera doar la scrierea de mesaje SMS ci se refera in general la scris mesaje pe telefon in locul directionarii atentiei catre pasajul pietonal sau portiunea de drum dedicata biciclistilor. Anumite state au introdus amenzi de pana la 120$ pentru incalcarea acestor prevederi iar alte state au inceput prin a acorda avertismente celor care scriu mesaje in timp ce merg pe strada.

SUA a inceput prin amendarea soferilor care scriu mesaje la volan, acum continua cu cei care scriu mesaje cand merg pe strada si probabil peste cativa ani se va interzice si folosirea telefonului mobil pe strada pentru ca ne distrage atentia. Ideea este buna, nu stiu cat succes va avea pentru ca foarte multi americani sunt “dependenti” de mesajele text si nu, nu cred ca o asemenea lege ar putea fi introdusa in Romania. Partea buna este ca aplicatii precum Type While Walking vor inregistra vanzari bune in App Store.

Pretul initial:
Nume:
Type while walking LITE

Gratuit

s





Developer: THOMAS GELEY SERV…
Categoria: Utilities


Descriere: Discover a revolutionary application that allows you to type SMS, emails, and other texts while keeping an eye on what’s going on around you!
Perfect for typing while walking, it makes your life easier.

When you launch the application, you will see what …


Dimensiunea aplicatiei este: 1.0 Mb


 

9 COMENTARII

  1. Daca esti atat de prost incat sa nu iti cunosti interesul… cand sa scrii mesaje, cand sa fii atent la trafic sau la mediul inconjurator… iiiiti cam meriti soarta. Eu as chiar incuraja scrisul din mers, ca sa isi faca si Darwinismul treaba.

  2. Eu am dat cu capul de un copac care era inclinat.
    Pe bicicleta am luat o groapa si am cazut de pe ea. Noroc ca nu m-am accidentat.
    Si cu masina am intrat intr-un stalp in timp ce o parcam cu spatele.
    E nashpa sa scrii sau sa citesti mesaje (de orice fel)
    Cred ca unul din trei oameni au astfel de patanii

  3. Fiecare are libertatea de a alege!
    Indiferent de natura lor, dacă alegerile noastre NU afectează oameni din jurul nostru, nimeni nu ar trebui sa ni le interzică. Democrația lu Peste si acolo. In curând o sa interzică si ascultatu muzicii pe strada sau convorbirile tel, ca deh, distrag atenția!! Rusinică!
    Înțeleg sa se aplice la șoferi…..
    Dar de, asta e “fața umană” a comunismului: “Lasa ca știm ce e mai bine pentru tine!”
    Si la prosti tine….
    Unele state au lideri dusi rău….

  4. Iar ref. La Bogdan: frate, dacă nai tu grija de tine, nimeni nu are…
    Niciun străin nu îți vrea binele, e doar o chestie noua/experimentala, nu mai pot ei de oameni, sa fim seriosi…

  5. Parerea mea e ca fac foarte bine! Ati vazut filmuletele cu masini care intra pe trotuar cu viteza din diferite motive si pietonii scapa in ultima clipa? Sau cand prostii sunt cu nasul in telefon si traverseaza strada pe rosu, ori se impiedica si pica in fata masinii, etc. De aia e foarte bine ce fac. In ro e un obicei si mai handicapat, si anume acela de a asculta muzica la maxim cu castile in urechi si a butona telefonul in acelasi timp. In Bucuresti au murit cativa oameni din motivele astea, ma mir ca nu va mai uitati la tv deloc.

    So, gresesti @Sir Vladio, strainii chiar iti vor binele. Gandeste-te ca esti in situatia descrisa mai sus, mergand pe trotuar cu castile in urechi si butonand telefonul. Te impiedici, aluneci, etc., pici in fata masinii si mori. Doamne fereste sa se intample asta, dar unul moare ca un prost si altul traieste toata viata cu imaginea unui creier imprastiat pe asfalt chiar de el, fara sa aiba vreo vina.

    Scenarille sunt destule, mai poti lua in calcul si ca te arunci pe trecerea de pietoni fara sa te asiguri bine (sau chiar deloc) si dupa ce ca ala care te omoara tot fara vina lui, se mai si sinucide un puscarie pentru ca a primit 15 ani.

    Si eu scriam mesaje pe strada inainte, cu n95 si 3720 chiar ma obisnuisem sa scriu un mesaj lungut fara sa ma uit deloc la telefon, dar acum cu iPhone daca am scris 3-4 mesaje in 8 luni e mult. La volan nici nu mai spun, mai bine trag pe dreapta sau astept pana cand ma opresc la un semafor.

  6. Ok, ai dreptate, dar daca ma opresc intr-un loc mai ferit, stau locului langa un zid sa zic si scriu un mesaj, nici atunci nu e in regula?
    Am zis ca la volan e OK sa fie interzis…
    Si, fara supoarare, fiecare cum ii e scris asa da coltu…
    Eu merg pe strada ascultand muzica, dar am ochii deschisi bro, sunt atent cand trec strada si nu le dau asa de tare incat sa nu aud nimic in juru meu….la fel si cand dau SMS: ma opresc undeva mai retras pe trotuar si scriu stand pe loc…

  7. @Sir Vladio: am zis ca nu e ok sa butonezi telefonul atunci cand stai pe loc? Din contra, atunci e recomandat. Eu m-am referit la faptul ca nu ar trebui butonat in mers, la asta se refera articolul de aici si cel de pe guardian.co.uk (“…anyone found walking across a street while texting…”).

    Ideea e ca oricine face ce vrea si cand vrea, dar daca isi risca viata, sa nu implice si pe altii. Pot sa scrie mesaje si mail-uri in timp ce se catara pe munte, stand pe balustrada cascadei Niagara, cand fac skydiving, etc.