iPhone 3GS cu baseband de iPad si o mica problema cu downgrade-ul de la iOS 4.3.4

Aseara mi-a fost adus la cunostinta faptul ca posesorii de iPhone 3GS cu baseband de iPad ar putea avea probleme in cazul unui update la iOS 4.3.4. Avand in vedere ca nu am un iPhone 3GS cu baseband de iPad nu am putut sa testez problema insa m-am documentat, am descoperit ca multi utilizatori ai intalnit-o pana acum si presupun ca unii dintre voi sunt in aceeasi situatie. Aparent dupa update la iOS 4.3.4, unii posesori de iPhone 3GS cu baseband de iPad nu pot face jailbreak si folosi terminalul nici utilizand functia Tethered mode. redsn0w 0.9.8 beta 3 nu ar functiona deloc, terminalul ar ramane in Recovery Mode si singura solutie ar fi downgrade la iOS 4.3.3.

Din pacate nici downgrade-ul nu este chiar atat de simplu deoarece dupa afisarea erorii normale in iTunes terminalul intra automat in DFU Mode, in cazul unora. Daca dispozitivul intra in DFU Mode atunci el nu poate fi scos din aceasta stare folosind TinyUmbrella deoarece programul nu a fost conceput pentru asa ceva. Daca dispozitivul a intrat in DFU Mode aveti 2 optiuni: fie folositi redsn0w pentru a face jailbreak untethered pe iOS 4.3.3 fie tineti apasate butoanele lock + home pana apare marul pe ecran si terminalul intra in Recovery Mode de unde il puteti scoate cu TinyUmbrella. Sfatul meu este sa folositi direct redsn0w pentru jailbreak deoarece veti avea oricum nevoie de ultrasn0w pentru unlock deci oricum trebuie sa faceti jailbreak.

Problema pare dificila dar este simpla, se rezolva usor si acum va intreb daca ati intampinat-o si voi pe 3GS-uri cu baseband de iPad.

Thanks to Xchris.