EA Games, Rovio, 2K Games si Atari actionate in judecata de catre Lodsys

Acum cateva luni va spuneam ca o companie americana denumita Lodsys a dat in judecata dezvoltatorii de aplicatii pentru iOS acuzandu-i de incalcarea unor brevete de inventie in aplicatiile trimise in App Store. Era vorba despre brevete de inventie pentru sistemul de in-app purchases licential de catre Apple de la Lodsys. Atunci Apple sustinea ca licenta cumparata de la Lodsys acopera atat utilizarea proprie a brevetelor de inventie cat si implementarea facuta de catre dezvoltatori pentru aplicatii deci Lodsys nu ar avea nici un motiv sa dea dezvoltatorii in judecata. Din pacate Lodsys si-a vazut linistita de treaba si dupa actionarea in judecata a dezvoltatorilor neafiliati vreunui producator de aplicatii iata ca acum vine randul marilor companii producatoare de aplicatii sa fie notificate ca au fost date in judecata.

Defendant Rovio has infringed and continues to infringe, directly, indirectly, literally, under the doctrine of equivalents, contributorily, and/or through the inducement of other, one or more claims of the ‘565 patent. Rovio makes, sells, uses, imports, and/or offers to sell infringing applications, including but not limited to Angry Birds for iPhone and Angry Birds for Android, which infringe at least claim 27 of ‘565 patent under 35 U.S.C. § 271.

Ieri Lodsys si-a actualizat cererea de chemare in judecata introdusa in luna mai la o instanta americana adaugand 5 noi nume de companii : Rovio, Electronic Arts, Atari, Square Enix si Take-Two Interactive. Cu actualizarea de ieri, Lodsys a chemat in judecata nu mai putin de 37 de persoane si companii dezvoltatoare de aplicatii pentru incalcarea unor brevete de inventie. Apple a promis ca va interveni pentru a rezolva situatia pe cale amiabila insa se pare ca deocamdata nu a fost gasita nici o solutie si dezvoltatorii de aplicatii s-ar putea decide sa isi retraga aplicatiile din App Store SUA si sa nu mai introduca altele.

Din pacate pentru dezvoltatori Lodsys actioneaza in judecata si producatorii de aplicatii pentru Android iar Google pare sa nu ia nici un fel de masuri pentru a isi proteja dezvoltatorii.

4 COMENTARII