Apple a primit acordul unei instante americane de a interveni pentru a isi apara dezvoltatorii intr-un proces cu Lodsys

  Anul trecut o companie numita Lodsys a actionat in instanta foarte multi dezvoltatori de aplicatii pentru iOS acuzandu-i de incalcarea unor brevete de inventie privitoare la sistemul de in-app purchase-uri. Apple a licentiat acest sistem de la Lodsys insa se pare ca acestia din urma sustin ca licentierea nu permite dezvoltatorilor sa foloseasca acest sistem in propriile aplicatii. Pana aseara dezvoltatorii au trebuit sa se apere singuri in fata celor de la Lodsys insa Apple a reusit sa obtina acordul unei instante pentru a interveni in procese si pentru a isi apara dezvoltatorii.

n early August, Apple insisted that its motion should be granted. But for a long time, nothing happened with respect to Apple’s motion. In the meantime, the judge originally presiding over the case resigned. Today, finally, Apple’s motion was granted in part: “Apple is permitted to intervene in this suit, but such intervention is limited to the issues of patent exhaustion and licensing.” 

Judge Rodney Gilstrap concluded that Apple was entitled to intervene, and in any event, a permissive intervention (one that the court can allow in its discretion) was also an option.

  Interventia celor de la Apple este destul de limitata si ea este tardiva avand in vedere ca unii dintre dezvoltatori deja au incheiat intelegeri separate cu Lodsys pentru a scapa de procese. Apple va avea ocazia de a isi sustine afirmatiile insa in momentul de fata nimeni nu poate spune cu certitudine daca Apple va avea castig de cauza sau nu. Chiar si asa, intentiile celor de la Apple merita laudate deoarece nu si-a lasat dezvoltatorii fara ajutor si motiunea celor de la Apple a fost introdusa inca din luna august a anului trecut insa a fost acceptata abia acum in aprilie.

2 COMENTARII

  1. pai ce sa spun … bravo lor, macar de moral si tot e important ! cat despre licentierile astea m-am saturat !!! e deja prea mult, si adevarul este ca daca apple vine maine si ne spune ca a inventat cercul odata cu butonul “home” la ce avocati si cati avocati are banuiesc ca o sa castige! pe de alta parte, or sa vina samsung si or sa spuna ca defapt ei nu au pus cerc in telefonul lor ca din cauza schimbarilor climatice la nivel planetar patratul lor a devenit cerc… penibila lupta asta “legala” dar la cati bani si mai ales la cata informatie este in joc banuiesc ca merita sa arate ca doi copii tampiti si apple si samsung.