Noile Mac Mini au performante de 2 ori mai bune decat vechile modele

Va spuneam acum 2 zile ca noile MacBook Air au performante mai bune decat MacBook Pro-urile din 2010 iar acum avem un benchmark si pentru noile Mac Mini. Apple a ales sa implementeze noile procesoare Intel i5 si Intel i7 construite pe platforma Sandy Bridge si uitandu-va la graficul de mai sus veti observa cat de mult conteaza schimbarea. Practic modelul de 599$ al Mac Mini are performante cu 50% mai bune decat modelul “de top” din 2010 iar daca ne uitam la modelul de 799$ lansat anul acesta observam ca performantele sunt de 2 ori mai bune decat modelul din 2010 din aceeasi categorie.

Pe langa diferentele normale fata de versiunile vechi, observam ca intre cele 2 Mac Mini lansate anul acesta exista o diferenta enorma in ceea ce priveste performantele. Mac Mini 2011 de 799$ este cu 50% mai rapid decat Mac Mini 2011 de 599$ si asta ar trebui sa dea oricui de inteles ca 200$ platiti in plus pentru versiunea Mac Mini de 799$ merita fara nici o indoiala. Daca ne uitam la vechile modele Mac Mini observam ca diferentele dintre modelele lansate in acelasi an sunt nesemnificative deci anul acesta Apple s-a straduit sa lanseze produse cat se poate de puternice.

Diferenta de performanta dintre modelele lansate anul acesta o veti observa doar in aplicatii care solicita intens procesorul deci in utilizarea zilnica a Mac OS X nu ar trebui sa observati diferente prea mari.