Assistant – un nou sistem de recunoastere a comenzilor vocale pentru iOS 5

Inaintea prezentarii iOS 5 s-a tot speculat ca Apple va implementa un nou sistem de recunoastere a comenzilor vocale insa deocamdata s-au gasit putine informatii in iOS 5 care sa indice acest lucru. Cei de la 9to5mac au obtinut informatii de la o persoana care testeaza noul iOS 5 pentru Apple si care sustine ca la compania din Cupertino se testeaza un nou sistem de recunoastere a comenzilor vocale numit Assistant. Aparent acest sistem imbuna sistemul celor de la Nuance si sistemul celor de la Siri, o companie pe care Apple a cumparat-o acum cativa ani de zile. Practic noul sistem Assistant va functiona ca un asistent personal, adica va permite utilizatorilor sa foloseasca, comenzi vocale pentru a comanda un bilet la film, face o rezervare la restaurant, etc.

“Assistant” does not work only based off a user’s voice inputs, but Apple will take information – securely – from user’s devices like location, contact’s information, and music metadata to formulate the best information to serve a user’s request. Since Apple will be taking information such as phone contacts and location, we truly think that “Assistant” will work just like the Siri iPhone application does; but fully integrated into the operating system. We can imagine a user asking their iPhone “Assistant” to setup a movie with one of their friends. The user might say “setup movie with Mark” and based on Mark’s contact info and the user’s location data, will be able to offer tickets to a local theater and send Mark the information.

Noul sistem Assistant al celor de la Apple va prelua informatii din aplicatiile utilizatorilor si pe baza lor va oferi cele mai bune optiuni pentru diverse task-uri. Sistemul va avea acces la agenda de contacte, la datele privind locatia noastra si cu ajutorul lor va determina cel mai bun mod de a indeplini un task pentru noi. Nu este sigur daca acest sistem va ajunge in iOS 5 pentru ca abia a inceput faza de testare pentru el insa daca Apple va considera ca merita atunci il vom avea cu siguranta disponibil. Mai jos aveti o demonstratie a sistemului Siri care ar putea sta la baza Assistant.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=MpjpVAB06O4[/youtube]