Tutorial: Jailbreak iOS 5 beta 4 cu redsn0w 0.9.8 beta 4 pe iPhone, iPad si iPod Touch(Windows, Mac)

5

In cursul serii trecute Apple a lansat iOS 5 beta 4 pentru dezvoltatorii de aplicatii pentru iOS iar in aceasta dimineata Dev Team a lansat redsn0w 0.9.8 beta 4 care face jailbreak pe noua versiune a iOS. Vorbim desigur despre un jailbreak tethered pentru aproape toate iDevice-urile, exceptie facand tableta iPad 2. Din pacate incepand cu iOS 5 beta 2 Apple a blocat posibilitatea de a face unlock terminalelor iPhone 4 folosind cartele Gevey deci NU va reomand sa faceti update pentru ca veti actualiza baseband-ul si veti pierde posibilitatea de a face unlock. Ultrasn0w NU functioneaza pe iOS 5 beta 4 deci nici prin pastrarea baseband-ului 01.59.00 al terminalului vostru nu veti putea face unlock.

redsn0w 0.9.8 beta 4 face jailbreak folosind bootrom exploit-ul din limerain si este compatibil cu :

  • iPhone 3GS;
  • iPhone 4;
  • iPad 1;
  • iPod Touch 3G;
  • iPod Touc 4G.

Pentru a urma acest tutorial trebuie sa aveti iOS 5 beta 4 instalat in terminal dar trebuie sa aveti si o copie a firmware-ului salvata in calculatorul vostru. Daca nu il aveti atunci puteti cumpara un cont de dezvoltator la Apple care costa 99$ anual sau puteti cere unui dezvoltator de aplicatii pentru iOS sa va inscrie UDID-ul terminalului vostru in contul sau si sa va dea iOS 5 beta 4 si iTunes 10.5 beta 4. Imi pare rau dar nu va pot indruma catre un dezvoltator de aplicatii pentru iOS care poate face acest lucru.

Pasul 1

Descarcati redsn0w 0.9.8 beta 4 de aici : Windows si Mac OS X.

Pasul 2

Conectati terminalul la PC. Deschideti redsn0w 0.9.8 beta 4(daca aveti Windows 7 va recomand sa folositi redsn0w in compatibility mode cu Windows XP), apasati butonul Browse,selectati ipsw-ul iOS 5 beta 4 si apasati Next. redsn0w va implementa exploit-ul si va trece la pasul urmator.

Pasul 3

Bifati Install Cydia si apasati next.

Pasul 4

Acum trebuie sa introduceti telefonul in DFU MODE. Mai intai inchideti terminalul, apoi apasati Next si redsn0w va va arata cum sa introduceti telefonul in DFU Mode.

  • tineti apast butonul power 3 secunde;
  • fara a da drumul butonului power apasati si pe butonul Home 10 secunde;
  • dupa ce trec cele 10 secunde dati drumul butonului Power si telefonul ar trebui sa fie deja in DFU Mode iar redsn0w va incepe sa implementeze exploit-ul.

Daca totul a functionat si jailbreak-ul a fost implementat atunci ar trebui redsn0w ar trebui sa va afiseze butonul Finish.

Pasul 5

Daca totul decurge bine ar trebui sa aveti un iPhone jailbroken insa din pacate “distractia” nu se opreste aici. Terminalul vostru este jailbroken dar aplicatiile nu functioneaza pe el deoarece aveti un tethered jailbreak. Trebuie sa urmati pasii de mai jos pentru a boota in tethered mode si a putea folosi Cydia, Safari si alte aplicatii.

Pasul 6

Reintroduceti terminalul in DFU Mode urmand instructiunile de la Pasul 4.

Pasul 7

Deschideti redsn0w, selectati iar ipsw-ul pentru iOS 5.0 beta 4, apasati Next si selectati optiunea Just boot tethered now.

Dupa ce terminalul porneste ar trebui sa aveti acces la toate aplicatiile fara nici o problema. Acest pas trebuie repetat de absolut fiecare data cand terminalul se reseteaza pentru ca altfel nu va mai porni absolut deloc. Aceasta solutie de jailbreak este temporara asa ca daca nu doriti sa va bateti capul cu un tethered jailbreak mai puteti astepta.