Actiunile Apple ating valoarea de 400$ pe bursa americana

     Saptamana trecuta actiunile companiei Apple au atins o cotatie record pe bursa americana inaintea prezentarii rezultatelor financiare pentru Q3 2011. Atunci o actiune a companiei a ajuns sa valoreze nu mai putin de 400$ in sesiunea desfasurata pe bursa americana dupa ora inchiderii. A doua zi dimineata in timpul sesiunii normale de trading actiunile Apple au inregistrat o crestere de doar cativa dolari de la 376 la putin peste 380 de dolari si se credea ca totul se va opri aici. Ei bine iata ca nu este asa deoarece in aceasta seara in sesiunea de trading desfasurata dupa terminarea orelor normale de lucru actiunile Apple au atins din nou valoarea de 400$.

      Din pacate aceste cotatii in sesiunile after hours, adica dupa inchiderea orelor normale de lucru, nu conteaza dar ele reprezinta uneori un bun indicator cu privire la performantele unei companii. Este posibil ca actiunile Apple sa atinga valoarea de 400$ pe bursa americana abia la lansarea iPhone 5 insa pana atunci mai ave putin peste o luna de asteptat.

4 COMENTARII

  1. Pai depinde de companie in cate actiuni e impartita.poate sa fie si milioane de actiuni . O actiune valoreaza 400 $ . Daca o ai poti sa o pastrezi sau sa o vinzi si aici depinde de la firma la firma poate sa creasca sau sa scada. In fn ideea e sa cumperi actiuni cu mai putin si sa le vinzi cu ct mai mult. De aici si faza cu mai multi ” directori ” sau consiliul ala cum mai vezi prin filme . Sunt oameni care au multe actiuni si cu cat ai mai multe actiuni cu atat decizia ta e mai importanta in ceea ce priveste viitorul firmei.

  2. @Alin Cristian
    Nu mai reprezinta nimic, asa cum nici banii nu mai reprezinta nimic. Ca sa intelegi – daca Apple se apuca sa vanda actiuni, ca sa faca rost de cash, valoarea lor scade.
    Bursa a ajuns cel mai corupt instrument al economiei de piata – se bazeaza doar pe speculatii, zvonuri, etc .