Tutorial: Jailbreak iOS 4.3.5 folosind redsn0w 0.9.8 beta 4 pe iPhone, iPad si iPod Touch(Windows, Mac)

194

In aceasta seara Apple a lansat iOS 4.3.5, un update care nu aduce absolut nimic important pentru posesorii de iDevice-uri. Singurul lucru “rezolvat” de catre Apple in iOS 4.3.5 este o problema cu validarea certificatelor si nimic mai mult. Partea buna este ca baseband-ul pentru iPhone 4 a ramas neschimbat in iOS 4.3.5 deci puteti folosi in continuare cartelele Gevey 3G si desigur ca redsn0w  0.9.8 beta 4 este inca utilizabil. Daca aveti o tableta iPad 2 NU FACETI UPDATE deoarece nu veti mai putea reveni la iOS 4.3.x dupa ce Apple inchide perioada de semnare a certificatelor pentru iOS 4.3.4. Daca ati facut acum din greseala update atunci luati aceasta versiune a TinyUmbrella si daca aveti SHSH pentru iOS 4.3.x atunci faceti downgrade.

redsn0w 0.9.8 beta 4 face jailbreak folosind bootrom exploit-ul din limerain si este compatibil cu :

  • iPhone 3GS;
  • iPhone 4;
  • iPad 1;
  • iPod Touch 3G;
  • iPod Touch 4G.

Pasul 1

Descarcati redsn0w 0.9.8 beta 4 de aici : Windows, Mac OS X.

Descarcati iOS 4.3.4 pentru terminalul vostru de aici.  redsn0w nu recunoaste inca ipsw-ul pentru iOS 4.3.5 deci trebuie folosit in continuare iOS 4.3.4.

Pasul 2

Conectati terminalul la PC. Deschideti redsn0w 0.9.8 beta 4(daca aveti Windows 7 va recomand sa folositi redsn0w in compatibility mode cu Windows XP), apasati butonul Browse,selectati ipsw-ul iOS 4.3.4 si apasati Next. redsn0w va implementa exploit-ul si va trece la pasul urmator.

Pasul 3

Bifati Install Cydia si apasati next.

Pasul 4

Acum trebuie sa introduceti telefonul in DFU MODE. Mai intai inchideti terminalul, apoi apasati Next si redsn0w va va arata cum sa introduceti telefonul in DFU Mode.

  • tineti apast butonul power 3 secunde;
  • fara a da drumul butonului power apasati si pe butonul Home 10 secunde;
  • dupa ce trec cele 10 secunde dati drumul butonului Power si telefonul ar trebui sa fie deja in DFU Mode iar redsn0w va incepe sa implementeze exploit-ul.

Daca totul a functionat si jailbreak-ul a fost implementat atunci ar trebui redsn0w ar trebui sa va afiseze butonul Finish.

Pasul 5

Daca totul decurge bine ar trebui sa aveti un iPhone jailbroken insa din pacate “distractia” nu se opreste aici. Terminalul vostru este jailbroken dar aplicatiile nu functioneaza pe el deoarece aveti un tethered jailbreak. Trebuie sa urmati pasii de mai jos pentru a boota in tethered mode si a putea folosi Cydia, Safari si alte aplicatii.

Pasul 6

Reintroduceti terminalul in DFU Mode urmand instructiunile de la Pasul 4.

Pasul 7

Deschideti redsn0w, selectati iar ipsw-ul pentru iOS 4.3.4, apasati Next si selectati optiunea Just boot tethered now.

Dupa ce terminalul porneste ar trebui sa aveti acces la toate aplicatiile fara nici o problema. Acest pas trebuie repetat de absolut fiecare data cand terminalul se reseteaza pentru ca altfel nu va mai porni absolut deloc. Aceasta solutie de jailbreak este temporara asa ca daca nu doriti sa va bateti capul cu un tethered jailbreak mai puteti astepta.