Mac OS X Lion contine suport pentru ecrane Retina Display

        Avem iPhone 4 cu Retina Display de un an de zile, iPhone 5 va avea cu siguranta acelasi ecran si se presupune ca iPad 3 il va avea de anul viitor. Daca iDevice-urile au asa ceva, dece nu ar avea si Mac-urile? Ei bine ecranul unui Mac este mai mare decat cel al unei tablete iPad sau al unui terminal iPhone deci vorbim despre rezolutii foarte mari pe care procesorul si placa grafica trebuie sa le suporte. Deocamdata Apple a implementat in OS X Lion suport pentru Retina Display desi nici un ecran pentru Mac nu este compatibil cu ea deci in viitor este posibil sa asistam la implementarea tehnologiei si pentru Mac-uri.

With the release of Lion, users can now see some of the groundwork that Apple has laid down in OS X for ultra high resolution displays. We covered Apple’s support of these new “HiDPI” modes while OS X Lion was still in beta.  For those who have downloaded Apple’s Xcode for Lion, you can enable “HiDPI” mode in the Quartz Debug application found in the Developer directory. Once enabled, OS X’s Displays control panel offers additional 1/4 (and lower) resolution sizes as shown here on a 30″ Cinema Display with a native resolution of 2560×1600.

      Informatiile despre posibila lansarea a unu Mac Retina Display ready au fost descoperite in Xcode-ul pentru OS X Lion insa doar in versiunea beta deoarece versiunea oficiala a ramas fara respectivele informatii. In Xcode au fost descoperite cateva rezolutii noi marcate HiDPI – High Dots Per Inch – care o data activate ocupa jumatate din cat ar ocupa rezolutia standard. Apple a implementat partea software in OS X Lion insa ramane de vazut cand anume va implementa si partea hardware avand in vedere ca aceste ecrane Retina Display sunt scumpe si au nevoie de putere de procesare pe masura.

       Probabil peste 2/3/4 ani vom vedea si primele Mac-uri cu acest gen de ecrane insa totul depinde de felul in care va evolua tehnologia pana atunci si desigur de felul in care vor evolua preturile. Apple trebuie sa cumpere materialele la preturi mici pentru a nu mari preturile din propriile magazine si pentru a obtine acest lucru investeste in fabrici si procese de fabricatie, lucruri care dureaza ani pentru a se dezvolta.