Prima Pagina Android Compania HTC este dispusa sa plateasca pentru licentierea unor tehnologii ale Apple

Compania HTC este dispusa sa plateasca pentru licentierea unor tehnologii ale Apple

     Acum cateva saptamani v-am spus ca Apple a castigat in fata instantei unei agentii guvernamentale americane o cerere intentata impotriva companiei HTC privind incalcarea unor brevete de inventie. Apple sustinea ca HTC a incalcat 2 brevete de inventie atunci cand a construit o parte dintre terminalele Android din oferta proprie si in urma catorva infatisari, cei de la HTC nu au reusit sa convinga instanta de veridicitatea propriilor aparari. De atunci avocatii HTC au incercat sa obtina o formula care sa le permita sa castige un eventual proces in fata unei instante de judecata din SUA insa se pare ca totul se va termina printr-un acord de licentiere a tehnologiilor.

“We have to sit down and figure it out,” Winston Yung, chief financial officer of the Taoyuan, Taiwan-based company, said by phone today. We’re open to having discussions.We are open to all sorts of solutions, as long as the solution and the terms are fair and reasonable. Yung said. On and off we’ve had discussions with Apple, even before the initial determination came out.

     HTC a achizitionar recent compania S3 producatoare de chip-uri grafice pentru terminale mobile si nu numai iar compania asiatica ar putea incerca sa faca un schimb de licente cu Apple. Desi Google a promis sa ajute compania din Taiwan, se pare ca in momentul de faca este preferata calea discutiei decat o posibila intalnire in instanta si probabil cei de la Apple chiar asta isi doresc. HTC ar putea risca o interzicere a importurilor produselor sale in SUA insa eu unul cred ca totul se va termina printr-un acord de licentiere care va impune o plata din partea celor de la HTC fie un acord de schimb de licente.

  • CalinC

    ar fi pacat sa se duca pe apa simbetei Htc,chiar au inceput sa ma impresioneze prin ce fac in ultimul timp,cel putin au inceput super ok cu sensation,daca ar persevera mai departe si ar incepe sa faca schimb cu Apple…..ar fi peste tot ce ar exista pe piata…dar ramine de vazut ce intelegeri ramin de facut..:)))

  • Pingback: Mac OS X incalca 2 brevete de inventie detinute de S3(HTC)()