Samsung Galaxy S II vandut in peste 5 milioane de exemplare

    Acum doar 3 saptamani va anuntam ca Samsung Galaxy S II a fost vandut in nu mai putin de 3 milioane de exemplare in lumea intreaga. Astazi vin si va anunt ca dispozitivul celor de la Samsung a adunat peste 5 milioane de vanzari in intreaga lume, un record in materie de vanzari pentru compania asiatica. Samsung Galaxy S II a reusit sa atinga 3 milioane de vanzari in doar 55 de zile fata de cele 85 trecute in cazul terminalului Samsung Galaxy S. Cei de la Samsung sustin ca Samsung Galaxy S II va intrece recordul de 10 milioane de vanzari stabilit de Samsung Galaxy S in mai putin de 7 luni si avand in vedere actuala popularitate acest lucru este cat se poate de credibil. Compania sustine ca Samsung Galaxy S II este si lider de piata in 10 tari europene insa nu prezinta nici un fel de statistica in acest sens.

     Samsung Galaxy S II este in momentul de fata cel mai popular smartphone Android si a avut parte de vanzari foarte mari probabil pentru ca nu a avut nici un concurent pe masura. iPhone 4 este disponibil de peste 1 an de zile pe piata iar majoritatea utilizatorilor isi doresc ceva nou. Daca iPhone 5 ar fi fost lansat in iunie atunci poate vanzarile Samsung-ului nu ar fi fost atat de mari dar acest lucru nu s-a intamplat iar Apple a pierdut si Samsung a castigat cateva sute de mii de utilizatori. Acum Samsung este pe val insa ramane de vazut cum vor sta lucrurile dupa lansarea iPhone 5.

      Avand in vedere anuntul celor de la Samsung, este foarte posibil ca Apple sa fi vandut mai putine smartphone-uri decat compania asiatica in ultimul trimestru iar Samsung sa devina cel mai mare producator de smartphone-uri.

85 COMENTARII

  1. On.
    Sa vanda si 10 milioane tot de pomana daca nu se ingrijesc de updateuri si altele.

    Off.
    Chiar aseara am fost pe la orange sa platesc ab. si am pus si eu prima data mana pe SGS 2 si intradevar tochul este mai bun fata de la batranul meu Samsung Omnia(pe presiune) care an de an schimb cate un touch.
    Dar sincer nu se compara nici intr-o mie de ani cu iPhone 4 cand il ti in mana, calitatea, amplasamentul tuturor chichitelor.
    In legatura de sistemul android, care il folosesc pe Galaxy Tab P1000 ( ca m-am calicit sa iau ceva mai ieftin si acum regret ca nu am cumparat iPad) este bun dar tot sunt nemultumit de el, softul de update de la Samsung vine cam greu (cum s-a procedat si la Omnia 2,3 updateuri intr-un an si dupaceea valea, pai prin asta pierd si apple castiga) , crash-uri constante la aplicatii, la sistem, mi-a fost invatare de mine.

  2. Presiunea e pe apple, oricum. Asteptarile sunt absolut colosale, doar din comentariile de aici se vede asta, 2 din primele 4 comentarii anticipeaza lansarea lui iPh5 si se asteapta ca asta sa schimbe lucrurile. Din nou… 😀 Numai sa nu fiti dezamagiti…

    @zaone, sper ca nu te refereai la mine, nu? Desi imi place SGS2-ul, nu as face recomandari ce anume sa-si ia fiecare user in parte. De fapt, daca stau sa ma gandesc, cam nimeni dintre posesorii de Android nu a facut asta. E o lume libera, pana la urma, nu?…

  3. @Ciprian….probabil se referea la mine 🙂
    Oricum nici eu nu incurajez lumea sa-si i-a sgs2….doamne fereste….ma bag eu pe ce-si cheltuie unii banii….sti vorba aia ” te pui cu nebunu? ” ….daca ei au impresia ca iphone e maximul de pe planeta….lasa-i, zi mersi ca suntem doar x mlioane care gandim altfel.
    Aprp. cand iese i5 abia o sa egaleze sgs2 la hard….evident o sa fiu contrazis de troli….dar promit ca o sa fac un tabel cand o sa apara, si o sa evidentiez asta….
    Imi aduc aminte cum sgs1 a fost comparat cu 3gs….desi el este egalul lui i4…. cine nu crede sa deschida gsmarena si sa dea compare….si sa aibe sgs1 si i4 ….dar mai bine nu….pt ca in viziunea trolilor. x nu este egal cu x (unde x este orice unitate de masura a unor componente hw).
    Mai e vorba …. suntem egali, dar eu sunt MAI egal decat tine …. asa se face acuma cand se compara un iphone cu un other-phone

  4. Am un prieten care a cumparat din magazin un SHS II si in 2 saptamani la vandut ca nu prea face mare lucru, zicea ca degeaba ai tu 100 procesoare si enspe inchi daca bateria lesina in 2-3 ore sau sistemul de operare te lasa balta. Si Samsung este recunoscut pentru “grija” lor fata de telefoanele mai vechi si suportul acestora, nu de alta dar si SGS2 va fi vechi in curand.
    @zaone, asteptam comparatia face to face cu iphone 4

  5. Imi fac timp si probabil luni voi publica impresiile mele. La performante nu are rost, ati vazut atatea filme si SGS II este putin in fata iPhone 4 dar nu cu mult. La baterie… am folosit GPS-ul jumatate de ora si ramasesem fara vreo 30% din baterie… Sa mai spun ca nu ma localiza fara AGPS?

  6. Samaung praf ca deobicei, am avut 3 terminale Samsung de top la vremea lor, 2 din ele cu Android. Cu ultimu terminal Android care venise cu Android v 1,5 din fabrica am astept 5 luni au scos un update Android 1.6 NEFINISAT, era un beta si asa au lasat telefonu (Galaxy i7500) nu au mai scos nici un update nimic si era plin de buguri, un nokia 1100 este cu 10 clase peste android 1.6 Intre timp au venit 2.0, 2.1, 2.2 etc… Comunitatea Galaxy i7500 a solicitat un update final pentru 1.6, nu mai mult si au zis clar ca nu se va mai scoate nimic, sa ne ducem sa cumparam alt telefon mai nou daca vrem ceva mai sus de 1.6
    Am jurat ca nu mai pun mana pe Samsung si nu sfatuiesc pe nimeni. Daca vreti Android mai bine HTC si LG. HTC ofera suport si la G1 primu telefon cu Android. Samsung pur si simplu isi bate joc de clienti. Noroc cu aia de pe xda cu CyanogenMod ca fac ROM-uri mai bune sa se miste decent, Samsung nu stie sa puna un ROM default din fabrica sa multumeasca pe toata lumea, trebuie sa ii pui tu un ROM custom sa te multumeasca.

  7. “Comunitatea Galaxy i7500 a solicitat un update final pentru 1.6, nu mai mult si au zis clar ca nu se va mai scoate nimic, sa ne ducem sa cumparam alt telefon mai nou daca vrem ceva mai sus de 1.6
    Am jurat ca nu mai pun mana pe Samsung si nu sfatuiesc pe nimeni.”

    Funny, este fix o situatie pt care am jurat ca fac ceva pe politice de c&*(t ale Apple, dupa ce mi-au zis sa-mi iau un telefon mai nou ca sa pot folosi in continuare iGO, un soft platit de mine. Soft pe care iTunes mi-l dezinstalase inaitne, ca sa fie sigur. Restul e istorie.
    2.3.4 rezolva mult din problemele bateriei, autonomia a crescut simtitor, testat pe SGS2-ul meu. Adica ma tine bateria cam 1 zi, 1 zi si un pic in conditii de folosire medie (apeluri, GPS, aplicatii, muzica). Nu poti cere mai mult de la un Smartphone.
    Folosesc 2.3.4 stock, ca sa nu exista dubii si da, ma gandesc sa incerc si un custom ROM, doar ca sa vad cum e. Pe Android se poate, iti lasa posibilitatea asta. Nu iti place, ai mereu X variante, ceva la care posesorii Apple pot doar sa viseze. Dar, desigur, multora le place iar altora le place sa creada ca le place…

  8. cit despre sgs2 , super ampled plus chiar face diferenta ,pe timp de noapte acolo vezi ce poate retina …doar densitate de pixeli atit ..; lumina sa fie ; ,ce mai conteaza pe unde scapa ….in rest comparatii pe youtube girla ……astept sa cumpar iphone 5 ,,,dar daca nu are sticla pe spate ci plastic pecum sgs2 !!! ce sa fac ma risc ….

  9. Parerile iphonistilor despre dispozitivele android se formeaza pe ceea ce citesc pe net….aproape deloc pe tinutul fizic in mana al aparatului.
    Parerile iphonistilor despre android sunt din start de ura…deci neconcludente pentru noi restul.
    Interesant cum pe unii ii tine bateria 2-3 ore si pe mine ma tine 6 zile, cu update doar la kernel (nu ROM) la KE7…. pardon 6 zile 13 ore si bateria e la 9%…. cu vorbit la telefon peste 4 ore ( cel putin 3 dintre convorbiri au fost de 40 minute). De asemenea wi-fi a fost folosit (putin pe net de cateva ori, in cautare de niste produse) si conexiunea de date pentru a descarca mai multe powerpointui de peste 10mb (vreo 70mb in total).
    Interesant cum se generalizeaza telefoanele entry level si mid range ca parere universala pentru smartphoneurile de top (vezi exemlu de mai sus care se plangea ca nu are updateuri….fii fara grija la cele x milioane vandute de sgs2 vor exista updateuri….deja a aparut 2.3.4 si se vb de 4.0)
    Concluzii finale ma dore fix in telefon ca exista troli si othephone hateri….dar fac remarca, ca sunteti cu adevarat patetici si ridicoli in tentativele voastre de a denigra alt produs decat cel produs de apple, si de a ridica un dispozitiv care este departe de a fi multumitor pentru miliarele de oameni care isi cumpara altceva decat idevice (aici ma refer absolut la orice alt telefon decat idevice).
    Aveti o atitudine de oameni spalati pe creier, foarte disperati…probabil cu probleme grave de personalitate daca ajungeti sa va confundati cu dispozitivul din dotare.
    Voi efectiv nu sunteti constienti ca atunci cand dati un ban, deja nu-l mai dati pe un obiect…ci il dati pentru statut…ceea ce este foarteeeeeeee trist. Eu nu m-as afisa cu telefonul care il am….dar deja atitudinea extrem de agresiva si ridicola a idevice-istilor nu o mai pot tolera….sunt curios daca ati avea aceeasi ardoare in a va proteja parintii daca i-ar jigni cineva….eu stiu deja raspunsul…..sunteti o generatie de sclavi!!!!

  10. apropo ca sa nu ma confunde cineva cu un om care cauta forumuri sa dea in troli…. posed 2 ipod touch4, ipad2 (venit dupa un ipad 1)…. si intru pe acest blog in disperare de a putea folosi icrapurile asa cum imi doresc….desi nu prea reusesc.
    Atept sa-mi vina motorola xoom pt ca m-am saturat de ipad.
    Aprp. un powerpoint de 7mb …deschis pe noul si minunatul ipad 2 cu dual core si x9 grafica…are nene un laaaaaag de zicicanu e adevarat.

  11. @ramadri rata returnarilor de 30-40 % spune altceva.

    ramadri, ciprianC: nu inteleg ce cautati zilnic, pe un site dedicat “iPhonistilor”.

  12. zaone, spune-mi te rog daca limitezi forumul doar pentru posesorii de iPhone, posesrii de iPhone sau fostii proprietari de iPhone fiind exclusi.
    @Condoare, raspunsul meu va fi raspunsul lui zaone.

  13. Off-topic..”Parerile iphonistilor despre android sunt din start de ura…deci neconcludente pentru noi restul.”…daca ai fi citit in acest site/blog si alte pareri de ale mele ai fi vazut ca am opinii pro fata de alte smartphone-uri,numai ca tie iti place sa generalizezi si sa ne bagi pe toti in aceeas oala(troll,hater,etc..),la fel am mai spus ca fiecare are +/- indiferent de hardware si soft,numai ca trebuie sa apara citiva care incep sa arunce in stinga si dreapta cu clisee,care de multe ori nu au legatura cu subiectul si nu fac decit sa agite spiritele pe un blog/site care e dedicat idevicelor
    “sunt curios daca ati avea aceeasi ardoare in a va proteja parintii daca i-ar jigni cineva…”….aici cel putin habar nu ai in ce te bagi,decit generalizind cu”sunteti o generatie de sclavi!!!!”

  14. Eu din cate vad, scrie COMUNITATEA Romanilor pasionati de iDevices.
    Nu am spus ca nu aveti voie. Sunt curios care este motivul pt care intrati zilnic pe site. Daca urati asa de mult iPhone-ul.

  15. Cine a zis ceva de ura?… Ti se pare ca as uri iPhone-ul? Desigur, vorbesc in nume propriu. Dar cred ca o discutie e cu atat mai productiva cu cat ai mai multe perspective, nu?

  16. @ramadri: Faci o generalizare nu prea ok. Nu stii tu cine si pe ce terminale a pus mana. Am impresia ca tu ai mici probleme. Iti sustii cauza cu atata ardoare si spui ca noi avem probleme de personalitate, uita-te prin comentarii si vei vedea cine a aparat mai tare ce are in casa.
    @Ciprian C: Cum sa fac asa ceva? E imposibil sa faci o asemenea diferentiere, fiecare spune ce vrea.

  17. Of course. Sunt unii si care pur si simplu sunt fanatici cu Android-ul si cand spui ca iPhone-ul e mai bun o iau razna. De ce intra aici posesorii de Android? Pentru ca au un iDevice in casa si pentru ca asta e cel mai mare blog din Romania cu informatii despre iDevices si produse Apple. Nu exista ceva asemanator pentru Android. De ce aleg unii sa starneasca cearta? Habar nu am, probabil asa au invatat acasa. De ce aleg sa jigneasca gratuit? Probabil pentru ca asta e mentalitatea lor. Fiecare are dreptul la o opinie, fiecare si-o poate manifesta liber dar aici pe blogul asta opiniile trebuie sa fie exprimate intr-un asa fel incat sa nu supere pe nimeni. Ori va prezentati argumentele frumos ori incepeti sa jigniti oamenii si veti vorbi in casuta mea de spam.
    Sper ca ai inteles despre ce vorbesc ramadri. Daca urmatorul tau comentariu contine vreo jignire adusa la adresa cuiva atunci intri in spam direct. Nu ma intereseaza de parerea ta dupa, poti sa spui ca eu sunt in fel si chip. Daca nu esti in stare sa iti exprimi parerile frumos, argumentat si fara sa jignesti oamenii atunci poti sa ti le exprimi altundeva. E valabil pentru toata lumea. Daca ati intrat aici aratati ca sunteti oameni cu cap si purtati-va decent, eu la asta ma astept de la un posesor de iDevice.

  18. Culmea, pana si eu mai am vreo 2 iphone-uri in casa, unul al prietenei, alb si 4, si unul de vanzare, alb si 3G 🙂

  19. Sa va spun ceva, mi-as lua un SGS II dar numai ca si telefon secundar. Nu as inlocui iPhone 4 cu el si as lua sgs-ul numai daca pretul ar fi mic, pana in 200e. De ce l-as lua? Pentru ecran, l-as folosi doar cand am nevoie sa vad ceva pe internet si nu m-ar deranja cat carcasa unu CD de mare. Camera reprezinta un plus si faptul ca poti vedea continut flash pe el in conditii normale dar nu as schimba un iPhone pe un Samsung Galaxy S II.

  20. Stii ca pretul lui nu poate fi 200 de euro la abonament, nu? Adica eu l-am luat cu 950 ron, true, dar la abonament, pe 2 ani. De mentionat (ca-s sigur ca o sa sara unii) ca nu aveam o problema in a achita diferenta de 600 ron pana la un iPhone 4, deci chiar a fost o alegere in adevaratul sens al cuvantului…

  21. @ramadri te inseli cand zici ca parerea “iphonistilor” este gresita pentru-ca noi vb dupa net. Tin sa-ti zic ca poate am avut mai multe telefoane Android cat ai avut tu telefoane pana acum. In perioada in care nu-mi gaseam un telefon sa ma multumeasca am tot schimbat. Eu cred ca parerea mea este data dupa lungi teste si modele pe care le-am avut, deci nu vb vorba in vant.
    Dupa ce am avut Samsung galaxy spica, galay i7500, xpera X1, xperia x10, samsung i5500 ca telefoane personale, plus cateva luni un Galaxy S pentru teste pot sa-mi dau cu parerea si sa vad cu ce se mananca Android.
    Parerea mea ca e sub IOS cu mult, Android nu este plug and play, mereu trebuie sa-i mai faci cate ceva sa-ti mearga bine, mereu apar sute de ROM-uri unu mai bun ca altu dar in esenta sunt proaste, ramai fara suport de la producatori apoi te apuci si cauti pe forum un ROM sa te multumeasca, crash-uri zi de zi, mereu trebuie sa aibe o problema, nu merge “blana” cum este IOS, Android iti mai dai si batai de cap nu este fluid si teapan ca IOS. Iar un Android ca sa se apropie de IOS ca viteza trebuie sa ai hardware de laptop cea ce nu mi se pare ok. Adica acest sistem de operare sa fie folosibil decent trebuie sa ai racheta. La IOS nu prea e asa.
    Oricum discutiile pot continua la sfarsit, dar zic cu mana pe inima ca Android este slab la fel si telefoanele aferente.

  22. @crisalix, cam toate smartphonurile se duc in specificatii apropiate de laptopuri mai vechi. iOS-ul e fluid pentru ca iPH4 e potent hardware. Da, SGS2 e in fata, cu Android-ul venind (puternic, din punctul meu de vedere) tare de tot din urma. Ca e in urma? Da, e, sunt aspecte unde e loc de imbunatatiri, la fel cum sunt unele chestii care imi plac mai mult pe Android mai mult decat pe iOS. Si da, e o discutie fara sfarsit…

    Nu inteleg la ce te referi cand mentionezi plug and play-ul. Adica?…

  23. @Ciprian C de cate ori imi luam un Android trebuia sa cercetez pe net sa gasesc cum sa fac unele chestii elementare, de genu program de mutitasking, stai cau nu merge GPS-ul cauta fix pe forum, stai cu senzorul de proximitate nu functioneaza bine, cauta sa-l repari prin nu stiu cate programe, stai ca in 10 minute mi se goleste RAM-ul afla ca defapt versiunea asta de Android are un bug care este rezolvat daca instalezi nu stiu ce program.
    iPhone il scoti din cutie, il aprinzi si merge totu in el pana cand crapa ceva in el ca hardware.

    EDIT: Am multi prieteni cu Android, defapt cam toti de pe langa mine ca familie si prieteni au ceva cu Android sau Symbian. Ideea ca mereu se plang de telefonu lor, ca raspunde singur, face figuri merge greu, regulat trebuie sa-i resintalezi softu ca sa mearga decent. Iar cativa care au facut upgrade la iphone 4 sau 3gs au zis clar ca nu se mai intorc la Android, oare de ce ?

  24. Am inteles. Pai aici vine vorba de diferenta de maturitate a platformei Android. Probabil ai folosit versiuni mai vechi de Android. Ziceai ca ai avut SGS1, ai avut probleme de gen? Pentru ca mie SGS2-ul mi-a functionat perfect, din prima, cu Android 2.3.3 preinstalat. Iar 2.3.4 il face si mai bun…

    EDIT: Pai intreaba-i pe ei. Nu comentez Symbianul, ca ne referim la OS-uri cat de cat actuale. Oricum, sunt pareri si pareri, eu nu m-as intoarce. Apropo, printre prietenii tai Androidari nu ar cumpara niciunul un 3G, alb, 16GB, ca nou? `Eftin… 🙂

  25. Am testat urmatoarele versiuni: 1.5, 1.6, 2.1, 2.2 si un pic din 2.3. Clar este diferenta de la 1.5 la 2.3 imbunatatiri constante dar tot nu ma facut sa raman la el. Cu 2.2 m-am jucat mai mult mai ales ca il pusesem pe un toshiba tg01 si pe xperia x1 tot al mele, nu aveam ce face intr-o seara.
    Probabil 2.4 este mult mai bun fata de celelalte versiuni, nu am mai apucat sa-l testez pentru-ca am trecut pe IOS.

  26. daca faceti o analogie a ultimelor versiuni atit ios cit si android o sa observati o surpriza,ios prin update de soft incearca sa combata jb prin fiecare versiune care o scoate,pt ca observ ca nu o scoate pt imbunatatirea softului,iar androidul doar pt imbunatatire de soft….

  27. @Calin, la iOS partial adevarat, la Android 100% adevarat. Te intrebi ce e mai bine, sa te lupti pe 2 fronturi sau sa te concentrezi pe o singura chestie?…

  28. se pare ca Aplle isi permite sa lupte pe 2 fronturi si vad ca o face sistematic,se poate observa cam ce indica versiunile beta(mai noi..a nu se intelege ca beta sint acum abordate de ios..:))),pe cind androidul care incearca sa-si imbunatateasca softul,incepe sa aiba probleme de securitate(vezi troienii) la care si cei de la Bitdefender atrag atentia..

  29. Pai si-au impus ei sa lupte pe 2 fronturi.
    Iar amenintarea malware-ului pe Android e mai degraba insignifianta. Daca vrei, cu o solutie free il tii in siguranta.

  30. iar acea solutie nu inseamna si “ingreunarea” softului?ca asa am vazut pe un wildfire,incepea sa sacadeze….ok eu ma opresc aici ca sint de mult in off topic…probabil o sa existe o tema pe baza acestui subiect si il vom dezvolta..:)))..si eu mai am de invatat unele treburi atit cu ios cit si cu android..:))))

  31. Nu stiu care zicea pe aici ca smartphon-ul lui android il tine 6 zile … cum e posibil asa ceva sa te tina un smartphone cu ecran de 3,7 – 4 inci 6 zile? poate sa-l folosesti 40-50 min pe zi dar nici asa :)) … 2-3% tot scade pe zi daca nu-l folosesti cred … nu am incercat dar banuiesc …

    Referitor la SGS2 m-am jucat si yo un pic la vodafone pe el, sincer nu am gasit nimic interesant probabil ca nu avea nimic instalat gen jailbreak/aplicatii ca la iphone … si am inteles ca flash-ul suge bateria foarte repede …

  32. genu asta de mituri cu 6 zile bateria auzeam despre telefoane gen nokia 1100 (care ziceau cei care il aveau ca tine cate o sapt bateria) … dar na nokia 1100 nu e smartphone, si poate fi folosit doar la vorbit/sms …

  33. Nu tine 6 decat daca vorbesti juma de ora pe zi si nu tii cuplat 3G sau WIFI decat ocazional. Dar un SGS tine 3-4 la utilizare normala.

  34. asta cu tinutu bateriei depinde de cat si cum e folosit telefonul … de exemplu am un vecin la bloc care si-a luat un iphone 3G si doar vorbeste la el … si nu vorbeste sub o ora pe zi si il tine 3 zile cica … si mi-a zis ca e super-multumit ca il tine atat (are iOS 3.1.3 pe el) …

  35. Nu tine mult bateria la SGS daca te apuci sa descarci ceva, daca joci un joc, daca mai folosesti si navigatia, etc. Se incalzeste bine de tot mai ales cand descarci de pe internet.

  36. Eu am scris ca tine 6 zile…intre timp fac update la info 7 zile si 8 ore si bateria e la 6%. Da am facut update la kernel (nu si la rom, pt ca romul stock la mine NU are probleme). Acuma o sa sara careva …aaaa…pai vezi androidu tau naspa….deci imi dai dreptate…trebuie sa-i faci asta si ailalalta…pe cand la un i4 nu trebuieq sa faci nimic.
    Diferenta de conceptie: exact asta e partea forte la un android…ca am putut face acel update! La un iphone ce poti face pentru a-i tripla durata medie ??? … evident ca nimeni nu a citit topciul in care am spus si cum a fost folosit telefonul….s-a preferat sa se trolleasca 🙂 (asta nu e o jignire ci o constatare) ….decat sa se citeasca explicatia mea, unii nu-si gaseau butonul de reply mai repede.
    La explicatia mea legata de prezenta, de asemenea nu a citit nimeni ce am zis….nu mai repet.
    La cine mi-a zis a rata e returnare e 30-40% ….caca maca, am explicat ca rata acea nu e pt sgs2.
    @zaone…eu nu-mi apar telefonul…eu doar imi argumentez afirmatiile pe baza la ce am eu ACUM….in general nu fac ca altii sa atac telefoane pe care nici nu le-am vazut la fata….plus am zis sa fiu on topic, deoarece asta e o stire legata de sgs2.
    @restu….eu nu sunt idevice hater …. ci idevice owner extrem de nemultumit, si incep sa fiu putin hater pe troli …in fine in general sunt hater pe oamenii care ii consider limitati si in special pe cei care isi afiseaza cu mandrie aceasta limitare (ma refer in general pe orice topic, nu doar pe cumparare de obiecte)
    Si ca sa mai anticipez din reactii gen: daca esti atat e nemultumit, de ce nu-ti iei altceva….raspuns …. mi-am luat altceva sgs1, sgs2, motorola xoom (nu sunt samsung propovaduitor…decat acolo unde sunt cei mai buni…telefoane si tv) care imi vine intr-o saptamana.
    De asemena, se confunda afirmatia cu ce am sau ce-mi cumpar cu lauda….insa consider ca trebuie sa spun cu ce fac comparatia la ideviceuri.

  37. 6 zile ca 6 zile dar ce usage time ai in astea 6 zile. Conteaza el mai putin dar asa just to be on track. Poti schimba si la iPhone tot ce vrei, problema este ca e greu de modificat kernel-ul de os x astfel incat sa mai si functioneze, putini stiu sa faca asta. Tu spui ca acea rata de returnare nu e la SGS 2 dar habar nu ai daca e asa sau nu pentru ca nu s-au oferit date exacte nicaieri. In rest, ma bucur sa vad ca se poate discuta si frumos.

  38. Citez din explicatia mea asupra consumului:

    “cu update doar la kernel (nu ROM) la KE7…. pardon 6 zile 13 ore si bateria e la 9%…. cu vorbit la telefon peste 4 ore ( cel putin 3 dintre convorbiri au fost de 40 minute). De asemenea wi-fi a fost folosit (putin pe net de cateva ori, in cautare de niste produse) si conexiunea de date pentru a descarca mai multe powerpointui de peste 10mb (vreo 70mb in total)”

    Intre timp mai adaug inca vreo 20 minute vb la tel, si 2 sincronizari manuale la mail.
    Nu sustin ca bateria la un SGS2 nu se poate consuma intr-o zi … se poate.. am facut-o si eu.
    Depinde de ce faci pe el. Insa am detaliat cat s-a putut de clar, ca sa-i lamuresc pe cei care vor sa lase impresia ca orice ai face cu telefonul ala in 2-3 ore s-a dus … si unii chiar au facut-o … si aici si pe alte forumuri.
    Eu pot vb foarte frumos, pt ca eu nu doresc sa apar nimic…. eu doar imi doresc ca altii sa nu mai puna ideviceurile pe un piedestal … de ce? … 1. nu-si merita locul 2. asa sunt eu nu ma simt bine sa vad pe cineva ca se lauda cu ceva, care evident nu ii da motiv.
    Pe de alta parte ma bucur ca exista efervescenta asta pt ideviceuri…pentru ca astfel au motivat firmele serioase sa faca lucruri bune. Consider ca sgs1 si sgs2 sunt bijuterii tehnologice. Consider ca orice produs HTC e o porcarie din multe puncte de vedere…. inconsistenta lor este chiar probata de-a lungul anilor. De asemenea LG e o firma dupa mine care scoate telefoane bune pentru domnisoare (adica nu cu pretentii mari), deci pentru mine e ca si cand nu ar exista.
    Consider, de asemenea, ca Nokia e de o prostie cumplita, si ca vor disparea in 3-4 ani, datorita incapatanarii lor de a lucra in modul in care lucreaza.

  39. @Ramadri,cu bateria stock sau ai luat din aia cu 2000 de amperi?aici sint nelamurit,la ce ai prezentat pare a fi bateria stock…

  40. Baterie stock .. .nici nu stiam ca exista baterie peste 1700
    Diferenta intre Ke7 si Ke1, pentru mine unu, a fost vizibila…. daca intri pe xda si citesti evident ca o sa gasesti si oameni care vor sustine ca Ke7 nu face nimic pentru ei…. insa in general genu asta de comparatii e total stupid… factorii care influenteaza un telefon sunt atat de diferiti de la persoana la persoana, incat nu stiu de ce se mai oboseste lumea.
    Iti dau un exemplu…. vine X si zice… m-a tinut 10 zile… noi il intrebam cum? …. el nu v-a spune adevarul, dar realitatea ar fi: 9 si 4/5 zile l-a tinut inchis … in restul de1/5 a vb la el pana a crapat :))
    Mai mult… e verificata ipoteza ca in prima parte a bateriei consumul se contabilizeaza mai incet, pe cand spre sfarsitul vietii ei (ma refer la ciclu intre 2 incarcari), durata se deterioreaza rapid. De aceea comentariile unora legat de baterie sunt irelevante de cele mai multe ori. Pentru ca eu daca in primele 4 ore nu m-am atins de el o sa ma tina o anumita perioada, pe cand unu care in primele 4 ore nu a facut altceva decat sa stea pe gps,net,joace, filme o sa aiba alta durata

  41. @ramadri inseamna ca tu ai un nokia 1100 cu android … nu stiu ce insaemna troll, dar cred ca e un termen folosit de cineva ca sa jigneasca pe altcineva pt pur si simplu fapt ca vrea sa-si impuna punctul de vedere :)) … este un semn de frustrare din partea celui care-l foloseste pt ca simte ca argumentele sale nu sunt de ajuns …

    Sincer de cand am iphone nu am reusit sa-l folosesc doar ca telefon … il incarc in fiecare zi pt ca il folosesc cam 5-6-7 ore usage time (depinde de zi) pt jocuri, net prin wifi si uneori 3G (radio, mail, navigat pe net), vorbit/sms, descarcat aplicatii/videoclipuri … nu stiu cat m-ar tine bateria daca l-as folosi doar pt vb 3-4 ore si navigat un pic pe net pt ca nu pot sa folosesc un iphone in modul asta … poate un android l-as putea folosi cum zici tu acolo si atunci pot sa zic si yo ca am un smartphone care ma tine cu saptamana … de exemplu acum am 12 ore standby ( 1 ora si 11 min usage) si mai am 90% din baterie dar nu m-amm jucat azi pe el nici un joc … nu stiu daca o fi bine sau o fi rau dar sunt multumit … ideea e ca bateria tine in functie de cum si cat il folosesti …

  42. Eu am intrebat usage total nu aproximari, stiu ca Android afiseaza usage-ul detaliat. Cu ultimele 2 afirmatii sunt de acord. In final totul depinde de gusturi si experiente, cei care au experiente bune cu iOS il lauda si il recomanda, cei care au experiente bune cu Android il recomanda si il lauda. Depinde cum te obisnuiesti cu sistemele de operare, ce te atrage si nu te atrage la ele, etc.
    Eu stiind sa fac jailbreak si toate prostiile pe un iPhone, mi-am prins urechile cu Android-ul si tot ce trebuia pentru el. Diverse si diverse versiuni de firmware pentru diverse regiuni de pe glob, un program complicat de facut flash si multe altele. Pentru mine Android-ul nu reprezinta o optiune.

  43. Usage detaliat oferit de meniu:
    Android System 21%
    Voice Calls 19%
    Cell standby 16%
    Dialer 14%
    Display 11%
    Phone idle 11%
    Android OS 9%
    3G 2%

    Nu stiu cum sunt calculate procentele astea pentru a nu au nici un sens. La Voice call daca as calcula 19% din 7 zile si 8 ore ar inseamna ca am vb 1 zi… nu am vb 1 zi

  44. @zaone asta cu sistemul de operare yo zic ca face marea diferenta dintre iPhone si restul telefoanelor … nu hardware-ul SGS2 sau ca tine bateria 6 zile cat se lauda lumea pe aici ca profita din plin de un smartphone o sapt 🙂 … pur si simplu iOS just works … nu stai cu zeci de rom-uri sau mai stiu yo ce … pur si simplu faci jailbreak daca ai nevoie si that’s it…. la android sta altfel treaba and it is more complicated … yo nu zic ca SGS2 nu e un telefon bun, chiar foarte bun, dar are Android … nu pot sa ma impac cu Android-ul deci automat si cu telefoanele cu android 🙂

  45. Nici eu nu pot sa ma impac cu Android-ul. Meniul ala intern mi se pare atat de rudimentar fata de iOS incat credeam ca am un Nokia cu Symbian in mana. Am instalat Firefox, am deschis 2 pagini si a crapat, am repetat de 3 ori, aceeasi problema. Browserul nativ e rapid, afiseaza continut bine si face scroll de….Nu imi place ca nu exista tap to focus pe SGS 2 si asta e o mare problema, mai ales cand inregistrezi un film. Exista chestii mici care adunate conteaza.

  46. @Cosmin: Cum anume sta treaba altfel?
    Faptul ca exista zeci de romuri, te-ar obliga pe tine in vreun fel sa le instalezi (incerci?)
    Tu de ce faci jailbreak la telefonul tau? … nu-mi raspunde … considera doar ca si eu ti-as raspunde la fel de ce imi fac root (sau daca sunt prea prost si nu stiu cum sa fac asta imi pun un kernel deja rootat <>)
    Unii zic ca e complicat androidul … as dori sa stiu si eu care parte, mai exact
    Iphone: 1 ecran de aplicatii, 1 buton de settings (aici in lista de setari unele se deschid in dubla coloana, altele te baga in fereastra specifica)
    Androide: 1 desktop pentru shorcut-uri/widgets (insa nu te obliga nimeni sa-l populezi), 1 buton care te baga intr-un ecran de aplicatii, 1 buton de settings (aici in lista de setari fiecare intrare te baga in fereastra specifica).
    Acuma fara rautati inutile… care anume parte e asa de diferita si complicata intre cele 2 sisteme??

  47. @alex: 6 zile si 3 ore … iphone 4 … il tii in vitrina, cum reusesti ca pe mine nu ma tine mai mult de 2 zile.
    am citit ca s-a scris ca androidul nu e updatat, dar ios este? in afara de updaturile care blocheaza JB-ul.
    am avut 3g si dupa 1 an jumate dupa ce l-am cumparat am ramas fara suport, softul pe care l-am cumparat din appstore nu mai merge, ca sa pot folosi in continuare igo de exemplu a trebuit sa vand 3g sa mai pun 400 euro si sa iau un iphone 4.
    daca apple nu va scoate din limitarile care sunt in prezent in ios si daca problemele care exista la iphone 4 nu vor fi corectate (semnal, senzor, buton home), ma voi reintoarce la windows mobile sau eventual voi incerca ceva cu android.
    3g si 3gs aveau o calitate excelenta, pe cand la iphone 4 calitatea a scazut, iar daca aceasta scadere de calitate va continua nu voi mai achizitiona produse apple. a se mai vedea si problemele care sunt la ipad 2 comparativ cu ipad 1, etc.

  48. asa o fi dar nu ma impac cu android … pur si simplu e un feeling cand pun mana pe un android si pe iOS … iOS m-a uimit din prima prin simplitate si usurinta cu care e facut … iOS e mult mai intuitiv … si nepoata-mea de 5 ani stie sa umble pe el si sa -si aleaga ce-i place … si chiar sa incerce aplicatii care nu le stie si daca nu-i plac trece la alta aplicatie … la android cred ca si-ar prinde urechile chiar si la deblocarea telefonului, sau prin destkop-ul de widget-uri care zici tu acolo, pana ajunge in ecranul de aplicatii ar dura mult si bine cred, ca sunt sigur ca nu ar gasi butonul ala care te duce la aplicatii 🙂 …

  49. Am pus si eu mana azi pe un sgs2 al unui amic. Si-a luat inițial un iPhone4 care nu i-a plăcut din cauza iOS-ului si l-a înlocuit cu caramida asta (ok putin sarcasm deoarece prefer telefonele mai mici ca diagonala). Sgs2-ul nu arată rău la prima vedere, ecranul e superOK ca de obicei la Samsung, e destul de subtire si l-a design au furat mai putin decât de obicei. Insa cel putin pt. mine si acesta si toate telefoanele Samsung in general sunt lipsite de personalitate atât ca design cât si ca interfata. Prefer oricând un HTC Sensation sau mai ales DesireS acestui Samsung.

    @ramadri
    Ce înseamnă pt. tine ca HTC sunt niște plecării. Am auzit si eu de inconsistenta lor de acum câțiva ani de zile, dar atunci nu erau unde sunt acum. Asa ca înainte de a abera fără sa fi folosit efectiv un HTC mai bine te abtii. Fa o comparație între design-ul ultimelor HTC-uri si al sgs2-ului tau (si sa nu uiti sa spui si cât de naspa arată plasticul de pe spatele sgs2-ului). De asemenea fa o comparație între Sense3 si interfata sgs2-ului. Cu privire la consistenta si soliditatea HTC-ului am scăpat Desire-ul meu de doua ori pe ciment si in afara de camera care s-a dus naibii nu are absolut nimic. Cu privire la baterie intradevar iphonistii exagereaza. Si pe mine bateria Desire-ului mă tine doua zile in condițiile in care aproape toate update-utile sunt active pe wifi-ul activ 24/24 si cu o folosire moderata a 3G-ului cand nu sunt intr-o arie de wifi.

  50. Imi pare rau de esti dezinformat total… sau doresti sa dezinformezi total.
    1. Rootarea nu are nici o legatura cu deblocarea. Sunt chestii diferite. Ambele sunt cat se poate de optionale. Mai mult rootarea nici macar nu iti trebuie decat pentru ANUMITE aplicatii, in general cele care modifica intr-un fel sau altul sistemul (nu faci asta… nu-ti trebuie rootare)
    2. Desktop de widget .. nu vrei … nu pui… punct…. ori stai cu desktopul gol, ori iti pui aplicatiile favorite asa ca sa “nu-ti prinzi urechile”
    3. Pentru a ajunge la ecranul de aplicatii nu trebuie decat sa apesi butonul de aplicatii care se afla in taskbarul de jos (identic ca la ios pe ipad) … deci trebuie sa ridici degetul si sa apesi foarte usor pe acel buton si gata.
    4. Faptul ca nepoata ta nu CUNOASTE iconitele aplicatiilor din android .. cum si anume este un argument pro sau contra unui sistem de operare? … Iti dai seama ca un viewer de ios face acelasi lucru ca si un viewer de android? … adica te lasa sa vizualizezi documente?

  51. @ exe
    1. Nu vorbesc din auzite despre inconsistenta HTC
    2. Designul SGS2 .. telefonul meu nu-l folosesc pe post de ciocan ca sa bat cuie, deci metal pe el pe mine nu ma incalzeste. Pe spate am aplicat un case subtire de la case mate care nu vine pe partea cu ecranul. Caseul e atat de subtire ca nici nu stii ca e pe el. Materialul e ciudat nu stiu cum se numeste e un fel de plastic cu senzatie de cauciuc/catifea. Concluzia … in general cand am un telefon nu ma uit pe spate la el, ci la ecran .. ca acolo sunt functiile de baza. Pe mine si pe alti x milioane de cumparatori de produse non iphone nu ne deranjeaza aspectul/materialul telefoanelor cumparate.. ca daca ne-ar deranja nu le-am mai cumpara.
    3. Nu am mentionat nimic legat de soliditatea HTC_urilor …. si nici nu afirm nimic de acest subiect despre nici un telefon, pentru ca nu am testat 🙂 Pot spune insa ca sunt foarte fericit de cand am vazut un filmulet pe youtoube cu ce fac unii pentru a testa rezistenta ecranului gorilla glass… eu am zis ca nu sunt cu toti boii acasa… si chiar daca stiu ca imi pot face asta la telefonul meu, eu nu o sa o fac.
    Tu zici plastic urat… eu zic metal mov oribil (htc) + grila de boxa oribila pe fata la multe modele + desi multe modele au 16mil culori din cauza UI-ului proprietar HTC ai impresia ca te uiti la un 65k (am zis senzatia….)
    Altii zic plastic ordinar… eu as putea raspunde 8,6mm … dar sincer… nu raspund asa, pt ca si daca avea 12mm nu m-ar fi deranjat…
    P.S. O caramida groasa de 8,6mm … mmm foarte … unicat
    Aprp SGS2 4,3 … i5 4 … nu-i asa ca e o mareeeeeeee diferenta?

  52. dar n-am zis niciodata ca rootarea are legatura cu deblocarea… ma refeream la slide to unlock de la iOS … bine la android sa zicem ca ar fi o metoda de securitate asta cu deblocare telefonului din stand-by … dar sincer am umblat si yo prin android si sa treci de la iOS la android mi se pare un chin … cel putin pt mine .. si cred ca subiectul asta cu iOS vs Android este subiectiv pt ca aici conteaza foarte mult preferintele fiecaruia … unii sunt obisnuiti cu android, altii prefera iOS si cred ca fiecare vine cu argmumente pro si contra si e o discutie fara sfarsit … daca ejti multumit de sistemul de operare si implicit telefonul tau, nu ai cum sa intelegi parerile contra ale celorlalti pt ca nu ejti obiectiv … intotdeauna vei veni cu contra argumente la argumentele celorlati 🙂 … intotdeauna vor fi pareri pro si contra pt iOS vs Android … cred fiecare cu parerea lui

  53. @cosmin… nu nu… eu reactionez asa in fata afirmatiilor nefondate.. nu are legatura cu apararea unui sistem sau altul… dar stiu, asa se percepe.
    Tot nu inteleg cu deblocarea … eu dau cu degetul de la stanga la dreapta SAU dreapta stanga SAU de sus in jos sau de jos in sus….SI ATAT … nu inteleg cu ce difera la iphone?

  54. poti sa-mi dai un telefon de 4.7 inci, subtire ca o frunza, procesor quad core, 4 gb ram, 100gb memorie, camera de 16 mp, sau mai stiu yo ce dotari … daca are android s-a terminat … nu ma incanta deloc … si da sunt subiectiv …

    @ramadri am umblat pe un android al unui prieten si trebuia sa faci nu stiu ce gest ca sa-l deblochezi … o litera ceva … bine ca asta nu e o problema se poate schimba dar mi s-a parut ciudat atata tot … in articolul asta e vorba despre SGS2 ca se vinde bine ca telefon, nu despre Android … ca telefon o fi el mai potent din punct de vedere hardware, dar ca soft lucrurile stau altfel … bine daca nu exista jailbreak pe iphone poate erau altfel lucrurile …

  55. Ok … in sfarsit o afirmatie corecta … “nu ma incanta” … atata timp cat lumea se rezuma la asta… e ok.
    Atat timp cat afirmatia gen… pfffiu ce greu e … devine iritant.
    Si eu m-am enervat de imi venea sa sparg tot cand am vrut sa-mi vand ipadu1 si am vrut sa-mi sterg pozele din el… am constatat ca nu pot face asta din el. Cine ma contrazice… pls don’t … e o afirmatie probata nu o speculatie …. si nu… cand dadeam click pe oriunde vreti voi butonul de delete nu era prezent.
    Am stat o jumate de ora sa caut pe net sa aflu cum sa fac sa-mi sterg pozele din ipad… si dupa o jumate de ora am gasit pe un grup de yahoo ca trebuie sa sincronizez tableta cu un folder gol, astfel incat sa pacalesc sistemul si sa le sterg…. mi-am zis sincer in clipa aia: “ptiu doamne daca nici asta nu e cea mai mare cretineala de pe planeta, sunt eu nebun”

  56. yo nu mai folosesc itunes de 1 an si ceva decat pt update/restore … deci se poate si fara sincronizari si alte prostii … la iphone ma refer … nu stiu la ipad cum e …

    ideea e ca samsung are mai multe tipuri de smarphone (si mai ieftine si mai scumpe) si toate au android sau bada … si de aia probabil are cele mai mari vanzari de smartphon-uri din lume … apple are doar iphone si atat …

  57. O litera ca sa deblochezi? Bine ca nu,ai zis ca te pune sa scrii shogun-ul pentru unlock. Trust me, e doar un gest simplu de ‘inlatutare’ a pozei de pe ecranul principal…

  58. nici macar… e ceva ce si-a pus colegul lui… adica nu vine setat asa, ci se pune ulterior.
    LE: Location and Security/Set Up screen Lock/Pattern (=draw pattern to unlock screen)

  59. Totdeauna utilizatorilor de MacOS , iOS , celelalte sisteme de operare li se par complicate. Asta din cauza ca primele au prea putine optiuni de configurare. Apple le face asa ca sa se strice mai greu si sa dea senzatia de usurime in utilizare. Sunt sisteme minimaliste cu suport limitat pt orice optiuni sau hardware.
    Daca va place asa, folositi-le sanatosi !

  60. ia uite ce spune testele….normal ca vor venii acum iosiiii si vor spune,mare branza,si ce daca androidul incarca de 2 ori mai repede,ce nu pot sa astept,lasa ca nu mor,tipic….

  61. @XsiO….ce-ti mai place sa bagi zizanie…poti sa imi scoti din contextul paginii unde androidul este peste ios la smart-uri?…ca doar despre asta vb aici….

  62. nu prietene,tu nu stii sa faci diferente in a place cuiva,ceva,si a fi pupi’n phonist…dar tot nu m-ai lamurit cu testele respective….

  63. @Xsi0 asa o fi … o incarca paginile mai repede in unele cazuri cu 1-2 secunde … dar asta nu e un motiv sa renunt la iOS in favoarea androidului … daca tu preferi android doar pt ca incarca paginile mai repede ca iOS si te simti tu bn atunci e ok … niciodata nu mi-am pus problema sau am avut probleme cu incarcarea paginilor … prefer iOS pt simplitatea si intuitivitatea cu care faci lucrurile … cred ca e vorba de preferinte aici si e o chestie subiectiva …