Prima Pagina Apple iPhone 5 – spate si margini curbate, buton capacitiv, butoane repozitionate, o...

iPhone 5 – spate si margini curbate, buton capacitiv, butoane repozitionate, o noua revolutie?

      Imaginea de mai sus o vedeam aseara pentru prima oara si ne prezinta un iPhone 5 cu totul diferit fata de cum il credeam a fi. Pana aseara ni s-a prezentat ideea ca iPhone 5 va fi de fapt un iPhone 4 cu mici modificari hardware si nimic mai mult insa pe masura ce ne apropiem de luna septembrie aflam detalii tot mai interesante. Conform acestei schite iPhone 5 va avea un ecran de 4 inch, un spate curbat cu marginile carcasei curbate si butoane de volum + Mute repozitionate in partea dreapta a dispozitivului. Schitele de aseara au fost “confirmate” de o promotie derulata de un magazin american care prezinta un iPhone cu design asemanator celui prezentat in schitele de mai sus si probabil nu este o coincidenta.

      In iPad 2 Apple a prezentat intentia de a reveni la design-ul curbat al carcaselor, adica sa revina intr-o anumita masura la design-ul iPhone 3G/3GS. Mie imi place design-ul iPhone 4 si nu as dori sa revin la cel al iPhone 3GS sau la unul asemanator cu cel al tabletei iPad 2 insa nu m-ar deranja daca dispozitivul ar fi usor mai subtire. Un ecran de 4 inch ar fi prea mult pentru Apple insa repozitionarea butoanelor de volum si un buton capacitiv mai mare ar putea fi regasite in noul dispozitiv al companiei.

      iPhone 5 “se anunta” a fi un dispozitiv foarte interesant si sper sa nu avem parte de o dezamagire. Daca viitorul terminal ar arata precum cel din imagini, l-ai achizitiona? Ce modificari noi ati dori sa vedeti?

 • Arata nasol, mai bine arate iPhone 4… Dar tot l-as cumpara 🙂

 • Share it please!

 • Sunny

  Cel din imaginea de la magazin este un pic mai lat parca in partea de sus. As vrea sa renunte de tot la butonul Home si sa ii gaseasca alta modalitate de a functiona, probabil gesturile touch din ios5. Fara buton Home, ecran de 4 inch si mai subtire.Criticam SGS2 ca e prea mare,zic unii, dar vrem ecrane de 4″. Asta pt ca 4″ nu este egal cu 4,3″, asa cum 80 nu este egal cu 160 sau 130, nici nu mai stiu ca a trecut ceva timp si nu s-a intamplat nimic.

 • Chatagra

  Dupa cum am mai zis imaginea de mai sus cu iphone cu aceste caracteristici este facuta dupa un design care exista pe net de ceva timp . http://www.iphone-ipod.org/iphone-5-will-have-a-radical-new-design in acest articol e am reusit sa gasesc respectiva imagine, este exact acelasi terminal ..ramane de vazut daca e adevarata .

 • Ionut

  Cel din imagine aduce a samsung galaxy s…
  Pare ceva mai mai finut (mai subtire, marginile curbate) decat forma de caramida a lui iphone4

 • razvanrazy

  Eu cred ca este o imagine in oglinda. De ce ar muta si butoanele de volum si camera in partea dreapta ? Chiar si “dunga neagra” de la antena, din partea de sus, nu are cum sa fie acolo decat daca schimba si locatia butonului de power in partea stanga si asa ceva chiar nu cred.

 • Salut
  Eu nu cred ca e chiar ok comparatia intre cele doua imagini. De ce?
  – in prima imagine camera frontala apare in stanga difuzorului, iar in a doua imagine in dreapta difuzorului;
  – in prima imagine nu pare a fi decat butonul mute mutat in partea dreapta a terminalului (ce e mai jos pare a fi locul unde se baga sim-ul) si chiar se vad butoanele de volum in stanga;
  – in imaginea a doua nu sunt decat butoanele de volum si mute mutate in dreapta, pare a fi toata banda aceea care a facut atata scandal cu receptia semnalului, de aceea cred ca in imaginea a doua este un iphone 4 editat in photoshop (practic au facut un flip orizontal si au ondulat un pic marginile)
  Nu zic ca nu poate fi adevarat, dar eu sunt sceptic in privinta asta. 🙂

 • later edit: in timp ce scriam a postat si razvanrazy. sry 🙂

 • Da, pare a fi o imagine in oglinda insa nu stiu de ce s-ar complica atat sa o faca(fame might be an answer). Ar fi interesant daca au mutat antenele cu tot cu hardware-ul in partea dreapta insa imi vine greu sa cred.

 • Chatagra

  @zaone telefonul din schita de sus nu are nimic de-a face cu cel de jos sunt 2 terminale diferite se vede clar, imaginea randata cu cel de sus o gasesti in linkul de la comentul meu de mai sus, cel de jos eu cred ca e un photoshop. Pana nu “pierde” careva un iphone 5 probabil ca vom avea o groaza de speculatii pe tema asta.

 • Andy

  Avand in vedere ca in ios5 se poate folosi butonul + pt a face poze, iar functia asta e folosita cel mai des atunci cand vreti sa-ti faci singur poza, ar fi mai comod ca butoanele sa fie plasate in dreapta. Verificati!

 • a doua poza e poza in oglinda si un pic modificata in photoshop. a “tras” de terminal sa-i faca ecranu mai mare de aia e mai lat mai sus. edit total neprofesional.

 • Daniel

  daca va arata asa cred ca raman la 4. un iphone 5 pe design-ul de la 4 da cu siguranta dar un iphone 5 pe design 3gs cu ecran de 4″ sigur nu voi cumpara. dar sunt convins ca apple nu va veni cu asa ceva pe piata.

 • mariusr22

  daca are procul de pe ipad 2 si mai mult ram, impreuna cu o baterie mai puternica eu nu mai am nevoie de mare lucru. Mie imi place designul i4. E bestial ca poti pune folie pe spate si nu il mai zgarii, spre deosebire de 3gs unde trebuia sa il dublezi in grosime cu o carcasa babana ca sa il protejezi.

 • Victor
 • S-a stabilit data la care aia de la protv au citit prostii.

 • Pingback: iPhone 5 va fi mai subtire si va avea spatele curbat si butoane repozitionate conform unor noi carcase()