Mac OS X Lion se blocheaza in timpul vizualizarii unor clipuri video sau la repornirea din Sleep mode

9

      Mac OS X Lion are putin peste o saptamana de disponibilitate in Mac App Store insa problemele raportate de catre utilizatori incep sa se adune. Astazi vorbim despre blocaje ale sistemului de operare fie in timpul rularii unor clipuri video sau filme si despre blocaje dupa repornirea din Sleep mode. Pe forumul de dicutii al companiei Apple a aparut un thread in care multi utilizatori raporteaza ca Lion se blocheaza atunci cand Mac-ul este repornit din sleep mode. Aparent problema se manifesta in mod predominant la iMac-uri insa nici MacBook-urile nu sunt “scutite” dar in cazul acestora exista mult mai putine persoane afectate. Mac-ul se blocheaza cand este deschis din Sleep Mode si singura metoda de a rezolva problema implica inchiderea si redeschiderea sa. Pe un alt thread exista o problema asemanatoare care nu are legatura cu sleep mode ci cu ecranul de login care provoaca blocaje pentru anumiti utilizatori ia rezolvarea probleme consta tot intr-o redeschidere a dispozitivului.

The machine freezes randomly when starting to play videos, either on Youtube, Quicktime, iTunes. When it freezes, the mouse still works, but the machine doesn’t respond to any command, requiring me to hit the power button and restart the computer.

This is ridiculous… Not a good start to a new OS system. Does this stuff happen at every update? I can’t even click on the Apple menu to force quit.

     Daca utilizatorii reusesc sa se logheze in sistem dau de alte blocaje in timpul rularii unor clipuri video fie pe YouTube fie in aplicatii precum iMovie iar problema pare a fi de la QuickTime. De cand a aparut Lion au aparut pe internet o sumedenie de thread-uri pe diverse forumuri in care utilizatorii se plang de problemele noului sistem de operare si pana la urma este normal avand in vedere ca abia a fost lansat. Apple lucreaza mai mult ca sigur la rezolvarea bugurilor si in curand va lansa Mac OS X Lion 10.7.2 care este deja disponibil pentru dezvoltatorii de aplicatii pentru Mac OS X.