Video: Un profesor al universitatii Stanford inventeaza o baterie transparenta pe care vrea sa o vada implementata in iPhone

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=5boywxr8ot4[/youtube]

     Profesorul Yi Cui de la Universitatea Stanford din SUA a inventat o baterie transparenta special conceputa pentru dispozitive electronice. Dezvoltarea produsului a fost mai mult decat dificila avand in vedere ca multe dintre componentele unei baterii nu pot fi facute din materiale transparente. Pentru a rezolva aceasta problema profesorul universitatii americane a reusit sa dezvolte alte materiale de o marime mai mica de 50 de microni adica atat cat percepe ochiul uman. Rezultatul final este o baterie aproape transparenta pe care profesorul american si-ar dori sa i-o prezinte lui Steve Jobs si sa o vada implementata intr-un terminal iPhone transparent.

If you want to make everything transparent, what about the battery? I can make the battery more powerful, but I also want to make the battery look fancier. If something is smaller than 50 microns, your eyes will feel like it is transparent. It’s very exciting for doing fundamental scientific research, you can study what is happening inside batteries since they are transparent now. It just looks cool,I want to talk to Steve Jobs about this. I want a transparent iPhone!

      Bateria dezvoltata de Yi Cui are doar jumatate din puterea de stocare a unei baterii normale deci deocamdata nu este chiar atat de utila pentru posesorii de smartphone-uri. Profesorul sustine ca poate imbunatati capacitatea de stocare a bateriei insa probabil va fi nevoie de investirea unei sume considerabile de bani pentru a obtine acest rezultat. Deocamdata costul de fabricatie a unei asemenea baterii este foarte asemanator cu cel al unei baterii normale utilizate in telefoane mobile deci poate nu suntem chiar atat de departe de implementarea unui asemenea produs in terminalele noastre.