Samsung Galaxy Tab 10.1 – tableta cu cel mai bun display

     Aparent tableta iPad 2 ar fi fost catalogata drept fiind tableta cu cel mai bun display dintre toate tabletele disponibile pe piata insa vorbim probabil despre modelele din strainatate pentru ca recent am achizitionat una de la eMAG si culorile ecranului au o nuanta diferita fata de o tableta achizitionata din SUA. Revenind la subiect, Dr. Raymond Soneira de la DisplayMate a testat cele mai populare tablete disponibile pe piata si a tras concluzia ca Samsung Galaxy Tab 10.1 are cel mai bun ecran desi iPad 2 a iesit invingatoare in testele separate derulate de catre Soneira.

      In testele facute de DisplayMate au fost utilizate tabletele iPad 2, Samsung Galaxy Tab 10.1, Motorola XOOM, Acer Iconia Tab A500 si ASUS Eee Pad Transformer. Testele facute tabletelor s-au axat in principal pe : nivelul de precizie al culorilor, unghiurile de vizualizare, saturatia culorilor, luminozitatea si contrastul ecranului, nivelul de reflexie al ecranului, puterea luminii de fundal a ecranului, consumul de energie, si durata de viata a bateriei. Dintre toate tabletele testate, Motorola Xoom a avut cele mai slabe rezultate si eu unul am ramas uimit sa vad cat de slab s-a descurcat tableta celor de la Motorola.

      In final iPad 2 a avut rezultate foarte bune in ceea ce priveste  acuratetea afisarii culorilor si testele privind unghiurile de vedere insa Samsung Galaxy Tab 10.1 a avut rezultate asemanatoare sau chiar mai bune in anumite cazuri. Pentru tableta celor de la Samsung au fost oferite si cateva puncte de penalizare pentru nivelul de saturatie al culorilor insa in final ecranul tabletei este mai bun decat cel al iPad 2. Diferenta dintre ecrane nu este mare dar exista insa in viata de zi cu zi este putin probabil sa fie sesizabila sau deranjanta. Tableta a iPad 2 a fost detronata de pe inca un piedestal de catre un produs Samsung si celorde la Apple ar trebui sa le dea de gandit acest gen de teste.