Prima Pagina aplicatii Video: Qualcomm lanseaza SDK-ul pentru realitate augmentata si pentru iOS, usureaza munca...

Video: Qualcomm lanseaza SDK-ul pentru realitate augmentata si pentru iOS, usureaza munca dezvoltatorilor

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=JDN_ZN0XEow[/youtube]

     Cei de la Qualcomm au lansat ieri AR SDK pentru iOS adica SDk-ul pentru realitate augmentata care le va permite dezvoltatorilor de aplicatii sa implementeze mult mai usor aceasta tehnologie in propriile creatii.  Stiti cu totii ca in App Store exista deja un numar destul de limitat de aplicatii care utilizeaza aceasta tehnologie insa multumita celor de la Qualcomm dezvoltatorii pot acum integra cu o mult mai mare usurinta AR-ul in propriile aplicatii. In clipul de mai sus avem o scurta demonstratie a aplicatiilor facute de cativa studenti pentru un concurs organizat de Qualcomm si trebuie sa recunoastem ca demonstratiile sunt cat se poate e bune.

       Aceasta versiune a AR SDK este compatibila doar cu iPhone 4, iPad 2 si iPod Touch 4G insa cei de la Qualcomm promit ca vor adauga suport si pentru vechile iDevice-uri. Tehnologia realitatii augmentate va deveni tot mai populara in viitor insa dezvoltarea ei depinde de modul in care isi pregatesc dezvoltatorii aplicatiile, felul in care functioneaza acestea si desigur utilitatea lor.

 • coockstel

  E tare ca se vorbeste despre SDK-ul pt. IOS si in clip toate demonstratiile sunt pe terminale Android

 • Daca abia a fost lansat si nu exista nimic facut pe el, ce vrei sa se prezinte? E pur si simplu modul in care functioneaza acel SDK, se demonstreaza cate se pot face cu el pe terminalele noastre.

 • coockstel

  Te-ai suparat degeaba, era doar o constatare facuta asa la prima vedere. Nu contest ca intreaga poveste are potential, Cheers !!

 • Nu s-a suparat nimeni doar ti-am spus ca acum nu exista nimic pentru iOS>

 • Zduffy

  misto chestia asta. poa sa apara jocuri d-astea augmentate cu background pe baza unei imagini reale. adica ce filmezi in environment sa se asigneze la un tip de joc (strategie, adventure etc.)

 • TzaCaNeL

  Si daca zici ca sunt cateva aplicatii, imi poti spune care sunt acelea ? :d

 • Este o aplicatie pentru ar drone, urbo si orasul meu au asa ceva, mai exista layar, etc. Majoritatea sunt straine.