iTunes 11 ar putea fi lansat in septembrie cu functii noi si un design schimbat

      Din punctul meu de vedere, si nu numai, iTunes este un program complex, prost gandit si care pe Windows functioneaza extrem de greu. Apple a avut parte de foarte multe plangeri legate de iTunes de-a lungul anilor si se pare ca 2011 va fi anul in care compania se gandeste sa refaca programul fara de care nu putem utiliza un iDevice in momentul de fata. In luna septembrie ar trebui sa vedem versiunea 11 a iTunes, o versiune complet refacuta de catre Apple care va aduce nou elemente de design, va aduce multe functii noi si desigur va aduce compatibilitate cu sistemul iCloud. Practic iTunes va fi capabil sa sincronizeze backup-urile din iCloud si va avea o noua interfata pentru App Store insa in momentul de fata avem disponibile doar zvonuri.

From what we’re hearing, the UI would be much more cleaner and “slick.” iCloud is also going to be more closely integrated with iTunes. Rather than the iTunes Store being essentially a web browser, the Store will actually be integrated into the entire app— much like Spotify is currently.

We’re also hearing that iCloud backups will be integrated into iTunes. This means if you back up your iDevice to iCloud, that same backup will be stored locally on your computer. Also, app data from iCloud will be synced closely with iTunes. For example, if you beat a level in Angry Birds, that level data will be synced to iCloud and then to your iTunes library.

       Deocamdata nu se stie cand anume va fi lansata aceasta noua versiune a iTunes si avand in vedere ca Apple incearca sa renunte incet incet la aceasta metoda de salvare a datelor si reinstalare a sistemului de operare, este posibil sa avem ceva mai mult de asteptat pana vom vedea iTunes 11. M-as bucura sa vad un program care functioneaza cum trebuie, nu are un sistem aberant de sincronizare a informatiilor si ofera suport decent pentru cea mai utilizata platforma pentru calculatoare. Pana la lansarea acestei noi versiuni va trebui sa ne obisnuim cu iCloud, un sistem la fel de imperfect care deocamdata este disponibil in versiune beta.

    In momentul de fata cea mai “mare” versiune a iTunes este 10.5 beta care este disponibila doar pentru dezvoltatorii de aplicatii care au nevoie sa instaleze iOS 5.

19 COMENTARII

  1. Daca gandesti windows, nu are cum sa-ti placa itunes. Daca gandesti mac atunci itunes nu ti se va mai parea deloc complicat. Totul pleaca de la faptul ca utilizatorii windows sunt obisnuiti sa-si organizeze fisierele media si documentele in foldere , subfoldere, subsubfoldere etc, in vreme ce la mac structurarea acestora se face pe categorii si criterii. Adica mult mai sigur, logic si simplu.

  2. iTunes e atat de “varza” la anumite capitole.
    @Profir: E foarte logic sa nu pot sincroniza terminalul decat cu o singura baza de date, e peste puterea de intelegere a oricui logica asta. Nu vreau sa ma bag in detalii cu porcaria de iTunes. Am renuntat de mult sa mai folosesc iTunes la altceva decat restore.

  3. Pai fara sa fiu rautacios , aplicatiile licenta Apple au fost create pentru MAC-uri iar abea apoi au fost portate si pentru Windows ca sa poate oferii si acestei comunitati de utilizatori aproape aceleasi servicii din iTunes, Safari, etc.
    Vedeti cum functineaza pe MAC apoi faceti comentarii despre ele.
    Apropo, vazusem in fereastra cu ” Imi place” de la Facebook ca ai pus ” Pagina Oficiala a comunitatii…..etc. Ai cumva Zaone vreo certificare in acest sens? No offense!!
    Ca este site-ul in care se intalneste cea mai parte a comunitatii de utilizatori de iPhone si iPad este una dar pana la oficial este drum lung.Nu?

  4. Zi`mi cine trebuie sa o certifice si ii scot un certificat frumos, semnat, etc.
    Revenind la lucruri serioase, majoritatea celor care au iPhone folosesc Windows. Cata minte le trebuie alora de la Apple pentru a intelege ca suportul trebuie oferit celor multi nu celor putini cu Mac. E simplu. Oferind iTunes ei pierd credibilitate nu castiga utilizatori de Mac.

  5. @ Zaone: Simplu: Apple este cel ce certifica.
    Noi , din pacate , si o spun probabil in numele miilor sau zecilor de mii de utilizatori, fani, etc de produse Apple, nu avem un amarat de Apple Store pentru ca cineva acolo sus la ei considera ca inca nu suntem “demini ” de asa ceva.
    Banul din pacate face regulile in lumea asta iar tot din pacate ,Romania nu e pe masa niciunui mare jucator o piesa importanta.
    Cu ceva timp in urma citisem un articol despre ” cei 7 magnifici” de la Apple, era vorba de o echipa de programatori.Acei 7 sunt romani si uite asta ma face sa ma simt mandru iar poate pe ei frustrati ca in tara lor ajung asa de greu produsele lor iar cand ajung vin pe caile pe care le cunoastem cu totii, in magazine online la preturi aberante.
    Vrem si noi sa fim tratati ca si restul lumi civilizate.
    Voi NU?

  6. iTunes este foarte bun, simplu de folosit si complex. 50% din utilizatorii iPhone nu au conectat device-ul La computer, habar au ce este iTunes sau cum bagi muzica pe iPhone

  7. @iFAN fiti civilizati mai intai, apoi veti fi tratati ca atare… nu doresc sa generalizez, dar cam asta este opinia afara.
    zaone are perfecta dreptate, adapteaza pentru ce este folosit, nu pentru ce ai dori, eu folosesc itunes, pentru iphone si atat, nu ii vad alte intrebuintari, cine are mac ok, si il ajuta, foarte ok, pe mine in windows nu ma ajuta, iar asta ma face bucuros ca am jde alte optiuni, eu si logica mea de windows, complicata si ilogica.

  8. asculta, cei de la apple sunt smecheri si voi nu va dati seama, de la iphone si ipad iti iei mac, te face sa iti iei mac, oare de ce 50% din cumparatorii de mac sunt noi? hm.., oare de ce? si numarul creste tot mai mult, pentru ca macul e mac si windowsul e windows, nimeni nu are ce comenta, sunt 2 chestii diferite cu doua sensuri diferite, ce nu se aseamana deloc

    Daca vorbiti despre mac si linux atunci da, si nui ascultati pe cei ce scriu despre mac si nici macar nu au asa ceva, gen zaoane, el face articole chiar bune, apreciez asta, dar in domeniul ipod, iphone, ipad, nu mac, asta e altceva, eu am avut toate 3 sistemele, windows, linux si mac, si m-am lamurit care e treaba, cunosc foarte bine toate 3 si stiu cu ce se mananca painea, e altceva, astea nu se pot compara, desi se stie inca din anii 70′ multii stiu, si bill gates, ca apple a fost primul, este si va fi in continuare, asta se cunoaste, toata lumea stie, dar preturile, asta e alta discutie

  9. @ovi mai mult de 50 la suta, iar cei care isi cumpara pentru prima oara un idevice nustiu cu ce se mananca, nu mai zic de conectare la itunes si pus muzica sau video (care li se pare extrem de greu dupa ce le-am aratat).

  10. Poate 50% in Romania. In afara cam toti sunt “scoliti” la cumpararea produsului cum si ce trebuoe sa faca cu idecive-ul …. Dar de, voi le stiti mai bine pe ale voastre…. Si cei care au idevice, cam au si o idee de cum se foloseste un PC sau MAC … :))))

  11. @iFan: Come on cu certificarea asta :)) Sunt sigur ca pe cei 7 magnifici nu ii intereseaza catusi de putin despre cum ajung produsele Apple in Romania. Si chiar daca i-ar interesa nu ar face valuri la Apple.

  12. Am un MacBook si in iTunes pe Mac am un sunet asa de bun, in schimb cand dau restart in Windows si pornesc iTunes aproape se injumatateste volumul si o calitate mult mai proasta a sunetului inclusiv pe functia AirPlay.
    Imi place tare mult iTunes cu functiile care le are mai ales ca le folosesc: AirPlay cu AirPort Express si Remote instalat in iPhone pt a le controla. Doar pe Mac. Pe Win merge mai greoi.

  13. @Zaone: Imi pare rau ca o iei in gluma chestia asta cu certificare dar chestia poate ajunge sa fie chiar serioasa dar poate profitand ca suntem in Romania … se poate, zici tu.Ai face aceiasi chestie daca ai fii in USA, sa intretii un site pe care sa-l denumesti intr-un baner situl oficial al unei companii de avergura Apple? Mmmm, nu cred, ai gandii de doua ori si ai taia odata.
    Da drumul, de exemplu unui site, pagina oficiala a , nu stiu , consumatorilor Rompetrol, detinatorilor de Logan, etc si apoi numara zilele pana te pricopsesti cu o citatie, proces sau …
    Era pur si simplu o constatare, un sfat , poti sa o iei cum vrei sau binenteles sa continuii dar cu siguranta ca vei continua ca doar suna bine sau mai bine zis Da bine la public

  14. @iFan: Realizezi ca vorbim despre pagina oficiala a comunitatii utilizatorilor de iPhone nu? Realizezi ca nu are nici o legatura cu Apple ca Apple nu controleaza comunitatea utilizatorilor de iPhone. Sper ca m-am facut inteles si daca ai inteles explicatia atunci intelegi de ce acea “certificare” de la Apple e ceva ce nu prea are logica.
    Tu crezi ca exista cineva de la Apple care sa dea 2 bani pe comunitatea utilizatorilor de iPhone din Romania? Mi-ar si rade in nas daca m-as duce sa certifice un lucru asupra caruia ei nu au nici un fel de control.

  15. Da, poate ai dreptate si vad eu stramb lucrurile.Doar ca suna asa pompos acest “oficial” incat mie personal imi da impresia a altceva.
    Dar are are importanta? Nu cu siguranta.
    Go On!!