iTunes 11 ar putea fi lansat in septembrie cu functii noi si un design schimbat

      Din punctul meu de vedere, si nu numai, iTunes este un program complex, prost gandit si care pe Windows functioneaza extrem de greu. Apple a avut parte de foarte multe plangeri legate de iTunes de-a lungul anilor si se pare ca 2011 va fi anul in care compania se gandeste sa refaca programul fara de care nu putem utiliza un iDevice in momentul de fata. In luna septembrie ar trebui sa vedem versiunea 11 a iTunes, o versiune complet refacuta de catre Apple care va aduce nou elemente de design, va aduce multe functii noi si desigur va aduce compatibilitate cu sistemul iCloud. Practic iTunes va fi capabil sa sincronizeze backup-urile din iCloud si va avea o noua interfata pentru App Store insa in momentul de fata avem disponibile doar zvonuri.

From what we’re hearing, the UI would be much more cleaner and “slick.” iCloud is also going to be more closely integrated with iTunes. Rather than the iTunes Store being essentially a web browser, the Store will actually be integrated into the entire app— much like Spotify is currently.

We’re also hearing that iCloud backups will be integrated into iTunes. This means if you back up your iDevice to iCloud, that same backup will be stored locally on your computer. Also, app data from iCloud will be synced closely with iTunes. For example, if you beat a level in Angry Birds, that level data will be synced to iCloud and then to your iTunes library.

       Deocamdata nu se stie cand anume va fi lansata aceasta noua versiune a iTunes si avand in vedere ca Apple incearca sa renunte incet incet la aceasta metoda de salvare a datelor si reinstalare a sistemului de operare, este posibil sa avem ceva mai mult de asteptat pana vom vedea iTunes 11. M-as bucura sa vad un program care functioneaza cum trebuie, nu are un sistem aberant de sincronizare a informatiilor si ofera suport decent pentru cea mai utilizata platforma pentru calculatoare. Pana la lansarea acestei noi versiuni va trebui sa ne obisnuim cu iCloud, un sistem la fel de imperfect care deocamdata este disponibil in versiune beta.

    In momentul de fata cea mai „mare” versiune a iTunes este 10.5 beta care este disponibila doar pentru dezvoltatorii de aplicatii care au nevoie sa instaleze iOS 5.