MacBook Air are implementat un chip Thunderbolt mai mic si mai ieftin decat cel din MacBook Pro

      Tehnologia Thunderbolt a fost unul dintre punctele forte ale noilor MacBook Pro/iMac-uri lansate de catre Apple in prima parte a acestui an. Folosind noua tehnologie dezvoltata impreuna cu Intel, Apple da utilizatorilor posibilitatea de a face streaming video pe 2 monitoare si posibilitatea de a copia fisiere pe pana la 4 canale. Chip-ul Thunderbolt din MacBook Pro, iMac si Mac Mini se numeste Light Ridge si este capabil de performantele mentionate anterior insa chip-ul din MacBook Air se numeste Eagle Ridge si are doar jumatate din “forta” fratelui sau mai mare.

Eagle Ridge is available in two form factors (normal and SFF) and is effectively half of a Light Ridge chip. That means you only get two Thunderbolt channels and one DP output. Apple used the small form factor version of Eagle Ridge in its new MacBook Air to cut cost and save on motherboard real estate.

       Chip-ul Thunderbolt din MacBook Air este mai mic si mai ieftin decat cele din restul Mac-urilor iar in ceea ce priveste performantele vorbim despre posibilitatea de a face transfer de date pe doar 2 canale si de a face streaming video pe doar 1 monitor. Practic noul chip din MacBook Air are performante injumatatite fata de cel din restul Mac-urilor iar motivul implementarii sale are legatura cu spatiul redus din interiorul carcasei. Probabil putini vor fi afectati de aceasta schimbare din moment ce nu foarte multa lume foloseste tehnologia Thunderbolt insa Apple ar fi trebuit sa anunte modificarea impreuna cu detaliile noilor produse.