Prima Pagina Apple Apple incaseaza doua treimi din profitul generat de vanzarile de telefoane mobile

Apple incaseaza doua treimi din profitul generat de vanzarile de telefoane mobile

     Astazi au fost publicate datele privind vanzarile de telefoane mobile si smartphone-uri pentru Q2 2011 si am aflat ca Apple este cel mai mare vanzator de smartphone-uri si se claseaza pe locul 3 in topul celor mai mari vanzatori de telefoane mobile. Apple a inregistrat o crestere semnificativa in vanzari insa oare cum s-a descurcat compania in ceea ce priveste profitul? Desi a vandut doar 20 de milioane de smartphone-uri, Apple a incasat 66.3% din profitul generat de vanzarile de telefoane mobile la nivel global, adica 6 din 10 dolari incasati drept profit au mers catre compania Apple.

This share is up from 57% in Q1 and 50% in Q3 and Q4. Samsung’s share went to 15%, though that’s not a peak level historically. In Q1 2008 the company was at 21%. RIM was at 11%, a level in a range that has been unchanged for three years. Finally, HTC captured 7.4%, a new high and an increase from 6% since last quarter.

      Cifra este impresionanta pentru Apple avand in vedere ca in Q1 incasa “doar” 57% din profit si acum a ajuns sa ia doua treimi. Samsung a urcat la 15% din profit si Nokia pare sa mearga in pierdere conform datelor prezentate de catre cei de la Asymco. Practic Apple este o companie care pe piata mondiala a telefoanelor mobile nu poate fi numita un jucator extrem de important in baza livrarilor de telefoane mobile insa cand vine vorba despre partea financiara, compania din Cupertino castiga mai multi bani decat RIM, HTC, Samsung si Nokia la un loc.

       Pentru Apple conteaza in principal profitul generat de produsele sale si puteti observa ca oricat de populare ar fi produse precum Samsung Galaxy S II, Apple castiga in cele din urma acolo unde conteaza cel mai mult, la partea financiara.

 • Gabi

  Nu e prost ala care cere ci ala care da.

 • zeitgeist

  Sunt destui in lumea asta.

 • Mihai

  Asta e o stire groaznica. Deci e adevarat ca platim aifoanele de 3 ori mai scump decat costul de productie.

 • KFF

  Pune si celelalte grafice de la Asymco.com , sunt relevante .

 • cucubau

  Nu le platim de 3 ori mai scump, pentru ca nu se poate calcula exact costul productiei de software/iphone, softul are un cost general, care impartit la numarul variabil de iphone-uri vandute scade exponential. De ex, daca se vand 10 iphone-uri in total cu 200 euro pe iphone si softul costa 1 milion de euro, ajunge sa coste un iphone 100.200 euro, dar daca se vand 1 milion de iphone-uri un iphone ar costa 201 euro , asta excuzand costurile auxiliare la care calculul se aplica la fel ca mai sus.

  Acestea fiind spuse ramane valabil faptul ca platim exagerat de mult pentru un produs care nu valoreaza nici jumatate, jumatate care include si taxa de brand.

 • KFF

  Cumpara-ti Sagem , lasa-ne pe noi sa cumparam Apple 🙂

  Eventual urmareste promotiile la Cosmote : o jumate de cent : Alcatel One Touch Easy .

 • Globuz

  Cat esti de inteligent

 • Pingback: Apple are profit mai mare decat Samsung, RIM, Nokia si HTC la un loc pentru fiecare iPhone vandut()

 • Pingback: Apple pierde in fata Android insa numai pe hartie()