Prima Pagina Apple Tabel comparativ: Preturile pentru spatiu de stocare pe iCloud, Dropbox si SugarSync

Tabel comparativ: Preturile pentru spatiu de stocare pe iCloud, Dropbox si SugarSync

     In aceasta dimineata Apple a lansat versiunea beta a serviciului iCloud.com prin care putem administra informatiile salvate de catre terminalele noastre in iCloud. Impreuna cu aceasta versiune beta a serviciului, Apple a facut publice si preturile pe care le va cere utilizatorilor care sunt interesati sa isi mareasca limita de 5 GB de spatiu oferita initial. In tabelul de mai sus avem o comparatie intre iCloud si alte 2 servicii de filehosting foarte populare in SUA: Dropbox si Sugarsync. Dintre toate, Dropbox ofera cel mai mic spatiu initial insa nici la capitolul preturi nu sta prea bine deoarece ofera mai putin spatiu decat iCloud in cazul ofertei de 50GB(numai pentru SUA).

     iCloud are o oferta mai buna doar decat Dropbox in ceea ce priveste extinderea spatiului la 55GB, in rest are preturi mai mari decat SugarSync. Pe langa preturile mai mari, Apple face o conversie a preturilor in euro destul de interesanta, mai exact Apple cere un pret mai mare decat cel obtinut prin conversia monedei americane la cursul de astazi. Politica aceasta o intalnim in toate magazinele Apple unde europenii platesc mai mult pentru produse decat americanii dar pentru Apple conteaza prea putin acest aspect.

      In concluzie, iCloud are preturile cele mai mari insa are si cea mai accesibila ofera deoarece da posibilitatea utilizatorilor de a achizitiona pachete de stocare de numai 10/20 GB, lucru pe care restul serviciilor nu il ofera. Probabil multi vor prefera sa cumpere pachete de 10/20GB de spatiu de stocare la preturi mult mai accesibile decat in cazul celorlalte servicii si aici va iesi iCloud in fata celorlalti competitori.

 • Ovi

  teoretic e ok comparația de spațiu, dar funcționalitatea nu, nu se prea pot compara. Dropbox și SugarSync sunt cu totul altceva, nu doar stocare de pe iDevice…

 • Daniel

  europenii platesc mai mult pentru ca exista taxe pentru produse din afara UE (sua, china etc.) in toate tarile comunitare. nu e de vina apple pentru aceste preturi cel putin la deviceuri. nu cred totusi ca se aplica si la serviciile cloud.

 • cezarica

  Tu nu vezi bine pretul la 50GB de la DropBox sau faci pe prostu? Daca ne uitam la zona ‘Eurozone’, ca asta ne intereseaza pe noi defapt, vedem ca la iCloud costa 80 euro pe cand la DropBox costa doar 69.97 euro.

  Nu stiu de unde ti-ai luat tabelul de mai sus, dar preturile la DropBox le gasesti pe site la ei la Pricing, unde scrie clar ca 50GB costa $9.99 pe luna, iar daca faci plata anuala te costa doar $99.00 pe an.

  La contul gratuit de 2GB daca inviti pe cineva (referral) primesti si tu si el cate 250MB, pana la limita a 8GB, totul gratuit evident.

  “For every friend who joins and installs Dropbox, we’ll give you both 250 MB of bonus space (up to a limit of 8 GB)! “

 • Sa inteleg ca vorbesti cu mine?

 • vz

  de mentionat ar fi si faptul ca in iCloud muzica, apps, cartile si fotografiile nu intra in calcul, deci acei 5GB sunt pentru orice altceva. pe celelalte servicii nu se intampla chestia asta.

 • Marius

  Salut.

  O solutie super pe care o folosesc deja de ceva vreme este memopal.com, care ofera 200GB la 49EUR pe an. E o solutie de backup, care retine toate variantele unui fisier, precum si fisierele sterse de pe computer. Eu o folosesc in principal pentru poze si video.

  Pentru folder-sync intre mai multe computere, fisiere care sunt accesate si modificate frecvent, folosesc versiunea free de la Dropbox. Intr-adevar am primit cate 250MB gratis de fiecare data cand un prieten pe care l-am “referat” si-a facut cont la ei.

  Cred ca astea doua sunt super deocamdata.

  Ca backup la iPhone, contactele sunt sincronizate cu Gmail (am undeva la 1000 de contacte), precum si calendarul. Pozele si video-urile sunt importate pe computer si automat backup-uite pe memopal.

  Ca unul care am patit sa pierd o multime de fotografii la o cadere de hard, nu mai risc sa raman fara backup off-site.

 • Marius

  A, cand vom avea toti acces la iCloud, s-ar putea sa il folosesc, mai ales daca e free, pentru un layer in plus de backup (mai ales pt foto si video de pe iphone, pentru ca in ceea ce priveste contactele si calendarul, sincronizarea cu gmail e geniala).

  In alta ordine de idei, si poate putin off-topic, are cineva o idee cum as putea sa fac un backup la intreg contul de gmail, just in case? Aud in ultima vreme de unii care s-au trezit peste noapte cu tot contul sters, sau ne-disponibil.