Prima Pagina Android iOS intrece Symbian, ocupa locul 2 in topul celor mai utilizate sisteme...

iOS intrece Symbian, ocupa locul 2 in topul celor mai utilizate sisteme de operare pentru smartphone-uri

      Astazi agentia de analiza a pietei denumita Canalys a publicat un raport in care evidentiaza faptul ca iOS a depasit Symbian in ceea ce priveste popularitatea sistemelor de operare pentru smartphone-uri. Apple a intrecut saptamana trecuta Nokia si a devenit cel mai mare producator de smartphone-uri insa iOS-ul se claseaza doar pe pozitia a doua in topul celor mai utilizate sisteme de operare pentru smartphone-uri. iOS-ul are o cota de piata de 19% fata de 48% cat detine Android, sistemul de operare al celor de la Google care nu pare sa mai poata fi ajuns de vreun alt sistem de operare in mmentul de fata.

The iPhone has been a phenomenal success story for Apple and a watershed product for the market. It’s an impressive success story, given that Apple has only been in the smart phone market for four years. With the next-generation iPhone anticipated in (the third quarter of calendar 2011), it’s likely that Apple’s position will grow even stronger in the second half of the year.

      Suprematia Android-ului este usor explicata prin faptul ca foarte multi producatori utilizeaza acest sistem de operare in smartphone-urile lansate pe piata. Practic pentru Apple este greu de concurat un sistem de operare sustinut de atat de multi producatori si iOS-ul nu va avea nici o sansa sa ocupe pozitia intai decat daca apare un alt sistem de operare ori daca Apple va decide sa ofere iOS tuturor producatorilor. Povestea de succes a Androizilor ar putea fi umbrita doar de povesti privind noi tipuri de malware sau producatori care modifica sistemul de operare dar peste cativa ani probabil si mai multi producatori de termimnale mobile il vor implementa in propriile produse.

 • alex

  symbian cea mai mare porcarie tinuta in brate de Nokia …..rezultatul este vizibil ….

 • Claudiu daniel

  Da,inertia lucrurilor! Asta e,au fost un colos in domeniu si inca le face umbra trecutul! Desi inca vand tel nu inteligente printre cele mai multe! Segmentul de varsta in general pt telinteligente e pana in 45 de ani 50 cu indulgenta! Zona fierbinte e intre 15 si 25 de ani care mizeaza ca substitut pt alte lipsuri! Peste varsta asta si nu numai, e ori un obiect profesional pt munca ori un lucru aproape banal sau un moft. Symbian sa nu uitam daca nu mi da gres memoria a fost lansat de Nokia SonyEricsson si Motorala insa ceilalti probabil sau retras! Si ca orice parinte ……

 • Claudiu daniel

  Deacea deabia in anul de gratie 2011 a fost depasita symbianul !

 • Adrian

  Segmentul de varsta in general pt telinteligente e pana in 45 de ani 50 cu indulgenta!

  Realy?