Un nou tip de malware pentru Android inregistreaza automat apelurile si le incarca pe serverele hackerilor

      Android, platforma care inregistreaza o crestere substantiala in momentul de fata, pare sa fi fost lovita de bunavointa unor hackeri care s-au gandit sa faca un nou tip de malware foarte interesant. Daca terminalul vostru este infectat cu acest nou tip de malware atunci veti avea surpriza de a afla ca toate convorbirile voastre au fost inregistrate pe ascuns si incarcate pe serverele hackerilor. Malware-ul este ascuns intr-o aplicatie disponibila in Android Market care o data instalata descarca un fisier de pe un server online si mai apoi inregistreaza convorbirile facute de catre utilizatori si le incarca pe serverele unor hackeri.

We have been recently blogging about many Android malware as the threat landscape has been witnessing an increasing trend in targeting the mobile platforms and today we have received an Android package to our collection and observed that this piece of malware walks an additional mile by having a neat configuration and has a capability to record the telephonic conversation the infected victim makes. In one of our earlier blogs, we have demonstrated how a Trojan logs all the details of incoming/outgoing calls and call duration in a text file. This Trojan is more advanced as it records the conversation itself in “amr” format. Also it has got many other malicious activities that we have seen in many of the earlier malware incidents targeted for Android platform.

       Desigur ca intregul proces are loc fara consimtamantul utilizatorului care habar nu are ce face terminalul sau in timp ce el joaca linistit un joc in flash. Probleme de acest gen nu veti intalni pe iOS sau alte sisteme asemanatoare insa pe Android veti avea parte de destule probleme cu malware si virusi. Android-ul incepe sa semene din ce in ce mai mult cu Windows-ul, adica devine din ce in ce mai popular si are parte de tot mai multa atentie din partea hackerilor iar de aici si pana la lansarea unor aplicatii antivirus profesionale dedicate este doar un pas.